Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Mevlânâ’yı anlatacaklar

Mevlânâ Yılı faaliyetleri kapsamında Selçuk Üniversitesi tarafından “7’inci Uluslararası Dil, Yazın ve Deyiş Bilimi” konulu sempozyum düzenlenecek. Sempozyumda yurtiçi ve yurtdışından gelen bilim adamları, Mevlânâ’yı anlatacak.

Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca ve Farsça olarak 173 bildiri ile Mevlânâ’nın hayatı ve dönemi tartışılacak.

2-5 Mayıs tarihleri arasında yapılacak sempozyumla Fransa, Belçika, Kanada, Tayvan, Azerbaycan, İran ve Gürcistan’dan gelecek olan bilim adamları Mevlânâ’yı tanıyacak ve tanıtacak. Sempozyum boyunca Mevlânâ ve dönemin izlenimlerini anlatan “Tek Nefeste Aşk” heykel, karma, resim ve seramik sergilerine de yer verilecek.

Sempozyumun “Mevlânâ Yılı” sebebiyle düzenlendiğini söyleyen S.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Abdullah Öztürk, Mevlânâ’nın daha geniş kitlelere tanıtımı için önemli olduğunu, bir organizasyona hazırlandıklarını dile getirdi. Doç. Dr. Öztürk, şöyle konuştu: “Üniversite olarak hoşgörüsü ve fikirleriyle dünyada ün salan Mevlânâ’yı daha geniş kitlelerin tanımasını istiyoruz. Onun fikirleri günümüzde hâlâ geçerliliğini koruyor. Sevgisi ve hoşgörüsüne ihtiyacımız var. Barış, kardeşlik ve hoşgörüyü ilke edinen Mevlânâ aracılığıyla dünyaya Konya’dan hoşgörü mesajı vermek istiyoruz. Sempozyuma birçok ülkeden konuşmacının katılması da Mevlânâ ve Konya’nın tanıtımı için ayrı bir önem taşıyor.”

/ KONYA

01.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hz. Peygamber, gençlere güvende de örnekti

  Mevlânâ’yı anlatacaklar

  Tahran Kitap Fuarı’na bin 500 yayın

  Tarihî surları konuşacaklar

  Mersin’de Türk Müziği Günleri

  37. Salihli Şiir İkindileri faaliyeti yapıldı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004