Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

37. Salihli Şiir İkindileri faaliyeti yapıldı

Her yıl bahar ve güz dönemlerinde yılda 2 kez gerçekleştirilen Salihli Şiir İkindileri etkinliğinin 37’ncisi olan “Bahar 2007” Salihli Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda yapıldı.

Salihli Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe, onur konuğu şair Ataol Behramoğlu’nun yanısıra Fergün Özelli, Nevzat Çelik, Namık Kuyumcu, Nedime Köşgeroğlu, Yücelay Sal ve Atilla Er’in de aralarında bulunduğu Türkiye’nin dört bir yanından çok sayıda şair katıldı.

CHP İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü ve Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay’ın da katıldığı faaliyette, açılış konuşmalarının ardından şairler şiirlerini okudu.

Faaliyetin özel bölümünde geçen yıl 13 Kasım’da hayatını yitiren Salihlili şairlerden Haşim Kanar anıldı. Atilla Er, gerçekleştirdiği sunumda Kanar’ın şiirlerinden örnekler sundu.

Müzisyenler Levent Akpınar ve Cem Şengül’ün bağlama ve gitarla seslendirdikleri türkülerle renk kattığı faaliyetin son bölümünde ise 37. Salihli Şiir İkindileri’nin onur konuğu Ataol Berhamoğlu sahne aldı.

Katılımcılara şiirlerinden bir seçki sunan Behramoğlu, faaliyet kapsamında verilen Dionisos ödülüne de 2. kez lâyık görüldü.

Behramoğlu’na ödülü, CHP İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü ve Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay tarafından verildi.

01.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hz. Peygamber, gençlere güvende de örnekti

  Mevlânâ’yı anlatacaklar

  Tahran Kitap Fuarı’na bin 500 yayın

  Tarihî surları konuşacaklar

  Mersin’de Türk Müziği Günleri

  37. Salihli Şiir İkindileri faaliyeti yapıldı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004