Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Tarihî surları konuşacaklar

Yerli ve yabancı çok sayıda akademisyen tarihî kalelerin korunmasına yönelik yapılabilecek çalışmaları ele almak üzere İstanbul’da biraraya geldi.

Alanında etkin akademisyenler 6 gün boyunca kale surlarının bakımı ve restorasyonunu konuşacak. Ayrıca Ayvansaray ve Yedikule’deki surlara bir gezi düzenlenerek incelemelerde bulunulacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen “İstanbul Uluslararası Karasurları” sempozyumu Feshane’de başladı. 5 Mayıs’a kadar sürecek sempozyumda İstanbul, Halep ve Selanik’teki kale surlarında gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları hakkında bilgi paylaşımında bulunulacak.

Sempozyumun açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şaban Erdem, İstanbul’da tarihi yarımadanın korunmasına yönelik planlar yapıldığını, kentsel tasasım projelerinin oluşturulduğunu dile getirdi. İstanbul’un muhtelif alanlarında tarihi alanların korunmasına yönelik restorasyon çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü kaydeden Erdem, Haliç ve Sadabat Projeleri, bazı anıt camiler, Kıztaşı, Tekfur Sarayı, Anemas Sarayı gibi tarihi eserlerdeki çalışmaların bunlara örnek oluşturduğunu dile getirdi.

İstanbul surlarına yönelik taş işçiliği ve restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirten Erdem, Anemas Zindanları’nın röleve projesinin hazırlandığını söyledi.

01.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hz. Peygamber, gençlere güvende de örnekti

  Mevlânâ’yı anlatacaklar

  Tahran Kitap Fuarı’na bin 500 yayın

  Tarihî surları konuşacaklar

  Mersin’de Türk Müziği Günleri

  37. Salihli Şiir İkindileri faaliyeti yapıldı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004