Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Tahran Kitap Fuarı’na bin 500 yayın

Türkiye, Tahran Kitap Fuarı’nda yaklaşık bin 500 yayın ve materyal ile tanıtılacak. Orta Doğu’nun en büyük kitap fuarı olarak nitelendirilen ve yaklaşık 3 milyon kitapseverin ziyaret ettiği 20. Tahran Kitap Fuarı, 2-11 Mayıs tarihleri arasında açılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, fuara bakanlığın yanı sıra Türkiye’den Basın Yayın Birliği Derneği, Türkiye Yayıncılar Birliği, Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) ve Türkiye Yazarlar Birliği gibi meslek kuruluşları ile yayınevlerinden yetkililer katılacak.

Bakanlık standında, meslek kuruluşlarının yayınlarıyla birlikte yaklaşık bin 500 yayın ve tanıtıcı materyal sergilenecek.

Stantta Türk yayıncı ve telif ajansları, İranlı yayıncılar ile görüşmek ve Türk Edebiyatını Dünyaya Açma (TEDA) Projesini tanıtarak Türkçe’den Farsça’ya çeviri yapılmasını teşvik etmek amacıyla görüşmeler yapacak.

Ayrıca, stantta TEDA ve bakanlığın prestij kitaplarından oluşan sergi açılacak. Bakanlık yetkilileri, bu sergi ile Türkiye’nin kültürel birikimi ve değerlerini tanıtmayı ve iki ülkenin kültürel ilişkilerini geliştirmeyi hedeflediklerini belirttiler.

01.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hz. Peygamber, gençlere güvende de örnekti

  Mevlânâ’yı anlatacaklar

  Tahran Kitap Fuarı’na bin 500 yayın

  Tarihî surları konuşacaklar

  Mersin’de Türk Müziği Günleri

  37. Salihli Şiir İkindileri faaliyeti yapıldı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004