Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Ermeniler, Zeyno-Matthew çiftini de aforoz etti

ABD Dışişleri yetkilisi ve Dağlık Karabağ problemi çözümü için Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilâtı (AGİT) bünyesinde kurulan Minsk Grubu ABD heyeti Başkanı Matthew Bryza’nın, Türk Zeyno Baran ile evlenmesi Ermenileri rahatsız etti.

Ari Ermeniler Birliği Partisi (AEBP) yetkilileri, Bryza’nı Türk yanlısı olmakla suçlayarak, Dağlık Karabağ probleminin çözümünde artık kendisine güvenilemeyeceğini iddia etti. Merkezi Moskova’da bulunan ve Ermeni yanlısı haberleri ile dikkat çeken Regnum Haber Ajansı’na konuşan AEBP yetkilisi, Bryza ve Baran çiftinin evliliğin klasik Yahudi-Türk işbirliği olarak adlandırdı.

Parti yetkilisi, Bryza’nın eşini AGİT çerçevesinde yürüttüğü işlerden uzak tutamayacağı ve bu durumda daha önceden de Türk hayranı olan Bryza’nın artık güvenilir biri olmadığını söyledi.

Bryza-Baran çifti, Cuma günü İstanbul’da yapılan bir törenle dünya evine girmiş, söz konusu düğüne birçok Türk yetkilisinin yanı sıra, İstanbul Ermeni Patriği Mesrop Mutafyan, Türkiye Ermeni Patriği Mesrob II, Ermenistan Dışişleri bakanı Vardan Oskanyan gibi üst düzey konuklar katılmıştı.

Bryza-Baran düğününe dâvet edilen ancak törene katılamayan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, çifti tebrik mektubu göndererek kutlamıştı.

/ MOSKOVA

26.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Barış konferansı kandırmaca

  Talat: TSK, adanın ihtiyacı

  Alman Savunma Bakanı İngiltere’ye karşı çıktı

  Ermeniler, Zeyno-Matthew çiftini de aforoz etti

  Gurbetçi Göç Yasası’na tepkili

  Cihad terör değildir

  Yunanistan cayır cayır yanıyor

  ABD, Vietnam tarzı saldırılardan korkuyor

  Amerika, Irak’ta demokrasiden vazgeçti

  İsveç muhafazakârı, cami yapımına karşı çıktı

  Rüstem Basayev öldürüldü mü?

  İsrail yine çocuk öldürdü


 Son Dakika Haberleri