Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Cevher İLHAN

Pakistan dramı...



Hadiselerin hayhuyu arasında Pakistan ve Gürcistan’daki örtülü darbeler Türkiye’de doğru dürüst değerlendirilemedi.

Gerçek şu ki ABD’nin el attığı her yerde fitne ve kriz çıkıyor. Kissinger taktiğiyle, hedef ülkelerin başına darbeler, suikastlar, iç karışıklıkla anarşi, kargaşa ve kaos, sefalet ve terör, işgal ve katliâmda işbirlikçilerini istimal fitnesiyle iç savaşa sürükleme projesi, en bariz bir biçimde “Irak sahnesi”nden sonra, Pakistan’da uygulanıyor.

Bu plânla, Bediüzzaman’ın “İslâmın zeki bir mahdumu” diye tanımladığı Hint Müslümanlarının kurduğu Pakistan, Ön Asya’da bu hedefin başına konulmuş.

Afganistan zaten işgal altında. Pakistan’ı da felç etmekle hem Asya’yı tamamen egemenlik ve çıkar alanına katmak, hem de Batı ve Güney’den Irak’la çevrelediği İran’ı, Doğu’dan da kuşatmak...

Doğrusu General Ziyaü’l Hak’a darbe yaptırıp Zülfikar Ali Butto’yu devirerek bütün ricalara rağmen idam ettirmekle, ABD Pakistan’a kan bulaştırdı. Tıpkı İngiltere ve ABD’nin, Türkiye’de ihtilâllerin anası olan 27 Mayıs kanlı darbesiyle Türkiye siyasetine bir türlü silinemeyen kan lekesini bulaştırdığı gibi...

* * *

İslâm Zirve Konferansının kurucularından olan Butto’nun “tek suçu,” Pakistan’ın birliği için çalışması ve nükleer enerji çabasını devam ettirmesiydi.

Daha yarım asırlık bir devlet tecrübesi olan “genç Pakistan” o günden bu yana kendine gelemedi. Aynen Türkiye’de olduğu gibi, darbeler, ara rejimler peş peşe devam etti...

Ne yazık ki General Müşerref’in izinden giden, Türkiye’de Harp Akademilerinde eğitim gören General Müşerref de, kendini Genelkurmay Başkanı yapan Başbakan Nevaz Şerif’i bir darbeyle devirip sürgüne yolladı. Anayasayı ilga etti, partileri kapattı, kendini devlet başkanı ilân etti...

Darbeye, “Pakistan’ın Kıbrıs’ı” “Keşmir politikası”nı bahane eden Müşerref’in, Nevaz Şerif’in başlattığı, “Hindistan’la diyalog ve diplomasi” politikasını “tâvizler”e vardırması ise dikkat çekici.

İki hafta önce ilân edilen olağanüstü halle, kaderi Türkiye’nin kaderine benzeyen Asya’nın bu kadirşinas dost ve kardeş ülkesinde, Kissinger’in öngördüğü ve dünya para spekülatörü Macar Yahudisi Amerikalı Soros’un uyguladığı “iç çatışma ve içsavaş” projesi bütün safhalarıyla devrede.

Yüzbinlerin karşıladığı eski başbakan Nevaz Şerif’i havaalanından geri çevrilmesi ve ülkeye kabul edilen Benâzir Buttu’nun ev hapsinde tutulmasıyla Pakistan iyice karıştı. Binlerce kişi tutuklandı, yargısız infazların ardı arkası kesilmiyor.

Irak ve Afganistan’da, kargaşa ve kaosla her gün onlarca, yüzlerce kişinin katledilmesine, şimdi Pakistan da eklenmiş. Bir türlü üniformasını bırakmayan Müşerref, bir ay içinde olağanüstü halin kaldırılıp seçimlerin söz verilen 5 Ocak’ta yapılacağını duyursa da, Pakistan bir türlü durulmuyor...

* * *

Aslında bütün bunlara sebep, ABD’nin 11 Eylül olayları sonrası, Pakistan’ı kıskaca alması oldu. Müşerref’i başa getiren ABD, Pakistan’ın yüzyıllardır bu ülkede eğitimin asıl unsuru olan medreseleri kapatmasını istiyor.

Bush yönetimi, Pakistan’da dinî eğitimin temel taşı olan medreseleri “terörist yetiştirmek” gibi kabul edilemez dehşetli bir iftirayla suçluyor. Medreselerde İslâmın öğretilmesini, her Müslümanın tabiî olarak gösterdiği Afganistan ve Irak işgallerine tepkiyi “El Kaide’ye destek” olarak görüyor.

Dahası, medreseleri Pakistan’ın bir gerçeği bilen ve bölgedeki Amerikan politikalarını benimsemeyen bütün Pakistanlıları “terörist” olarak damgalıyor. Irak’ta işgale karşı direnen ve Irak’ın bağımsızlığını savunanları “terörist” olarak yaftaladığı gibi...

Ve fitnenin en dehşetlisi, neoconlar bunu, darbe yaptırıp “devlet başkanlığı”nı bahşettiği Müşerref’ten türlü türlü baskı ve dayatmalarla kayıtsız şartsız “istiyor.”

Bu yüzden Pakistan hükümeti, iki arada bir derede. Müşerref, halkı ile kendisini iktidara getiren ecnebiler arasında kalıyor. Pakistan’ın içine sokulan fitne ile kriz, içinden çıkılmaz bir hal alıyor. En sonunda ABD, Müşerref’i de gözden çıkarma sinyallerini veriyor. Bütün dünyada hegemonyası uğruna fütursuzca kullanıp attığı diğer “dostları” ve “yerli işbirlikçileri” gibi...

Sonuçta Müşerref yönetmiyor; yönetiliyor. Aynen “İsrail’e hizmeti vazife bilen” Evanjelist Bush’un, jeo-politik bilen şahıslar tarafından kullanıldığını fark etmeyip, Yahudi ifsat şebeklerince yönetilmesi misâli.

Bütün mesele, “Pakistan’ın istikrarsızlığa uğratılması ABD’nin plânları arasındadır” tesbitinde bulunan, ABD’yi çok iyi tanıyan Pakistan eski istihbarat başkanı General Hamid Gül’ün tahlilinde ortaya çıkıyor:

“Pakistan nükleer kabiliyeti olan Müslüman bir ülkedir. ABD, iç etme politikasının bir parçası olarak Pakistan’ı, komşularından ve Çin’den koparmak istiyor. Başkan Nixon’ın kitabı “Gerçek Savaş,” 21. yüzyılda iki Müslüman devletin nükleer silâhları olabileceğine karşı Pakistan ile Afganistan arasında da düşmanlıklar meydana getiriyor.”

Pakistan’ın dramı bu. Kısacası Pakistan, “ABD’nin iç etme politikası”nın kurbanı...

12.11.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (10.11.2007) - İtirafların gösterdiği

  (09.11.2007) - Ve AB çarpıtması...

  (08.11.2007) - AB ihmali...

  (07.11.2007) - En vâhimi

  (06.11.2007) - Karartılan gündem...

  (05.11.2007) - Türkiye kozlarını kullanmalı

  (04.11.2007) - Oyalama oyunu

  (03.11.2007) - “Hodserâne hareket yok...”

  (02.11.2007) - Panzehir...

  (01.11.2007) - Terörden daha dehşetli...

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT


 Son Dakika Haberleri