Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Zamlar faiz indirimine engel

Merkez Bankası, bir dahaki olası faiz indiriminin zamanlaması ve miktarının küresel piyasalardaki gelişmeler, dış talep ve kamu harcamalarına bağlı olduğunu bildirdi.

Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu’nun 14 Kasım’da yaptığı toplantının özetini açıkladı.

Banka açıklamasında, akaryakıt ve tütün ürünlerindeki ÖTV ile su fiyatlarındaki artışın Kasım’da enflasyonu 0.8 puan artırabileceğine dikkat çekerek, işlenmemiş gıda fiyatlarındaki kısmî düzeltmeninin ise Kasım enflasyonu üzerindeki baskıları sınırlayacağının tahmin edildiği vurgulandı.

“Orta vadede enerji ve gıda fiyatlarındaki risklere karşın enflasyonun aşağı yönlü eğilimini devam ettirmesi bekleniyor” diyen Merkez Bankası, öncü göstergelerin Ekim’de sanayi üretiminde nispeten yüksek bir artışa işaret ettiğini de kaydetti. Temkinli ve ölçülü faiz indirimleriyle iç talepte kontrollü toparlanmanın süreceğini belirten Merkez Bankası, bir dahaki muhtemel faiz indiriminin zamanlaması ve miktarının küresel piyasalardaki gelişmeler, dış talep ve kamu harcamalarına bağlı olduğunu bildirdi. “Elektrik ve doğal gaz gibi kalemlerde yapılması beklenen fiyat artışlarının ikincil etkileri konusundaki belirsizliklerin faiz indirimlerinde göreli olarak daha ihtiyatlı olmaya sevk ettiği belirtilmelidir” açıklamasında bulunan Banka, Elektrikte otomatik fiyatlandırmaya geçilmesi tavsiyesinde de bulundu.

/ ANKARA

27.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sanayicinin kur isyanı

  Zamlar faiz indirimine engel

  Açlık sınır, 697 YTL’ye yükseldi

  Çiftçide gübre endişesi

  Enerji fiyatları sanayiciyi ürkütüyor

  Bölgesel gelişme çalışmaları hızlanacak

  Petrol yeniden 99 dolara çıktı

  Carrefour, Migros’a talip

  Kurbanlıklar yüzde 30 pahalandı


 Son Dakika Haberleri