Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Bölgesel gelişme çalışmaları hızlanacak

Bölgesel gelişmenin sağlanmasına yönelik, önümüzdeki 5 yılda, cazibe merkezleri oluşturulmasından gelişme stratejilerine, mekansal gelişim planlamasından Köy Kanununun yenilenmesine kadar pek çok alanda tedbirler uygulamaya konulacak.

2008-2012 dönemine ilişkin Eylem Planına göre, gelecek yıl Ulusal Düzeyde Bölgesel Gelişme Stratejisi (UBGS) hazırlanacak.

2009-2010 döneminde bölgesel merkez niteliği taşıyan şehirler belirlenecek; bölgeler arası göç eğilimleri analiz edilerek, göç eğilimlerini bu merkezlere yönlendirici stratejiler ve politikalar geliştirilecek. 2008-2011 döneminde yerel dinamiklere ve içsel potansiyele dayalı gelişmenin sağlanmasına yönelik olarak, Cazibe Merkezleri Programı hazırlanarak uygulanacak. Kırsal kesimde kalkınmanın sağlanması için kırsal alandaki merkezi yerleşmeler ülke genelinde tesbit edilecek. Köylerin Alt Yapısını Destekleme (KÖYDES) Projesinin kapsamı, yeni atırım bileşenlerini içerecek şekilde genişletilecek. 2009 yılında Köy Kanunu yenilenecek, köye dönüş ve rehabilitasyon projesi güncelleştirilecek.

/ ANKARA

27.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sanayicinin kur isyanı

  Zamlar faiz indirimine engel

  Açlık sınır, 697 YTL’ye yükseldi

  Çiftçide gübre endişesi

  Enerji fiyatları sanayiciyi ürkütüyor

  Bölgesel gelişme çalışmaları hızlanacak

  Petrol yeniden 99 dolara çıktı

  Carrefour, Migros’a talip

  Kurbanlıklar yüzde 30 pahalandı


 Son Dakika Haberleri