Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kurbanlıklar yüzde 30 pahalandı

Kurban Bayramına bir aydan az süre kala, kurbanlık için besiye alınan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların hangi fiyatlardan satılacağı da büyük ölçüde netleşti. Geçen sene 1200 YTL’den satılan büyükbaş hayvan 1500-1600 YTL arasında satılacak.

Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut, kurbanlık fiyatlarının büyük ölçüde, bayram öncesi karkas et fiyatlarında oluşan değerlerle paralellik gösterdiğine işaret ederek, “Şu an besici, karkas kırmızı eti piyasaya toptan kilogram fiyatıyla, ortalama 9 YTL’den veriyor. Bu fiyat, geçen yıl Kurban Bayramı öncesinden yüksek. Örneğin geçtiğimiz yıl, 4 kişinin ortak kestiği, 140-150 kilogram kemikli et çıkaran bir dana, bin 200 YTL civarında satılmıştı. Bu yılki Kurban bayramında besici aynı danayı, artan maliyetler nedeniyle 1500-1600 YTL’den aşağı satmayacak, satması da zarar edeceği için mümkün değil. Yani bu Kurbanda, kurbanlık özelliklere sahip 2.5 yaşını doldurmuş bir büyükbaş hayvanın fiyatı geçen yıldan yüzde 30 daha pahalı olacak. Kurbanlık fiyatları bin 500 YTL’den başlayacak, ağırlığına göre 3-4 bin YTL’ye kadar çıkacak” dedi.

Kurbanlık olarak ülke genelinde son dönemde büyükbaş hayvanların daha fazla tercih edilmeye başlandığını ifade eden Karabulut, ‘’Buna karşın küçükbaş kurbanlık isteyenlerin sayısı da az değil. Geçen yıl fiyatı 150-200 YTL’den başlayan kurbanlık koyunlar bu yıl 200-250 YTL’den satılacak. Koyunun ağırlığına göre bu fiyat, 500 YTL’ye kadar çıkabilir. Fiyat hesaplamada, koyunun çıkaracağı etin kilogramı ortalama 10 YTL olarak düşünülmeli’’ diye konuştu.

/ KONYA/KAYSERİ

27.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sanayicinin kur isyanı

  Zamlar faiz indirimine engel

  Açlık sınır, 697 YTL’ye yükseldi

  Çiftçide gübre endişesi

  Enerji fiyatları sanayiciyi ürkütüyor

  Bölgesel gelişme çalışmaları hızlanacak

  Petrol yeniden 99 dolara çıktı

  Carrefour, Migros’a talip

  Kurbanlıklar yüzde 30 pahalandı


 Son Dakika Haberleri