Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Açlık sınır, 697 YTL’ye yükseldi

Türk-İş’in yaptığı hesaplamaya göre, bu ay mutfak enflasyonu aylık yüzde 6,07 arttı. Dört kişilik ailenin açlık sınırı yaklaşık 697, yoksulluk sınırı 2 bin 271 YTL’ye yükseldi.

Yapılan hesaplamalara göre, Kasım itibarıyla 4 kişilik ailenin açlık sınırı geçen aya göre yaklaşık 40 YTL artarak 697,16 YTL’ye yükseldi. Verilere göre, 4 kişilik ailenin gıda harcamalarının yanı sıra kira, ulaşım, giyim, eğitim, kültür gibi temel ihtiyaçları için harcaması gereken asgarî tutarı gösteren yoksulluk sınırı ise aynı dönemde 2 bin 140 YTL 92 YKr’den, 2 bin 270 YTL 89 YKr’ye çıktı.

Bu yılın ilk 11 ayı itibarıyla gıda harcaması tutarındaki artış, yüzde 13,32 oldu. Gıda harcamasındaki artış oranı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,19, yıllık ortalama artış ise yüzde 11,63 olarak hesaplandı.

Araştırmada, soğuk hava şartlarının etkilediği meyve-sebze fiyatları ile uzun zamandır gündemde olan ekmek zammı ve bakliyattaki dönem artışının enflasyonu tetiklediği ifade edildi.

MUHTAÇ AİLE SAYISI ARTIYOR

Türk-İş’in konuyla ilgili değerlendirmesinde, net asgarî ücretin 419,15 YTL olduğu dikkate alındığında, asgarî ücretin karın tokluğuna çalışmak için yapılması gereken gıda harcamasını bile karşılamadığı belirtilerek, şunlar kaydedildi: ‘’Bir yıl öncesine göre mutfak harcamasının 92 YTL ve insan onurunun gerektirdiği yaşam düzeyini karşılayacak toplam harcamanın 300 YTL arttığı dikkate alındığında, özellikle dar ve sabit gelirli kesimlerin gelir düzeylerinin yetersizliği ortaya çıkmaktadır. Bu durum, ekonomik büyüme sağlanmasına karşın refahın adil dağılmadığının ve yardıma muhtaç aile sayısının artmakta olduğunun göstergesi olmaktadır.’’

/ ANKARA

27.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sanayicinin kur isyanı

  Zamlar faiz indirimine engel

  Açlık sınır, 697 YTL’ye yükseldi

  Çiftçide gübre endişesi

  Enerji fiyatları sanayiciyi ürkütüyor

  Bölgesel gelişme çalışmaları hızlanacak

  Petrol yeniden 99 dolara çıktı

  Carrefour, Migros’a talip

  Kurbanlıklar yüzde 30 pahalandı


 Son Dakika Haberleri