Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Petrol yeniden 99 dolara çıktı

Uluslararası piyasalarda petrolün varil fiyatı, dolardaki zayıflık ve dünyanın en büyük tüketicisi ABD’deki kötü hava şartları sebebiyle yeniden 99 dolar seviyesine kadar çıktı.

ABD ham petrolün Ocak teslimi fiyatı, 82 sent artışla varili 99.01 dolara yükselirken, Brent tipi ham petrol 96.56 dolarla rekor kırdı. ABD ham petrolü, geçen hafta Çarşamba günü varili 99.29 dolara çıkarak rekor kırmıştı. Petrol fiyatlarının yükselmesinde, doların zayıflığı ile ev kullanımında dünyada en fazla yakıt tüketen ülke olan ABD’nin kuzeydoğusunda kötü hava şartlarının hüküm sürmesi etkili oldu.

OPEC İKİYE BÖLÜNDÜ

ABD, rekor seviyelere çıkan fiyatları düşürebilmek için Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nden (OPEC) petrol üretim miktarını artırmasını isterken, İran Petrol Bakanı Gulamhüseyin Nozari de OPEC üyelerinin üretim miktarının değiştirilmesi konusunda ikiye bölündüklerini söyledi.

Nozari, “Bazı ülkeler üretimin artırılmasını isterken, bazıları petrol arzı ve talep arasında iyi bir denge oluştuğuna inanıyorlar” dedi.

OPEC, Eylül ayında günlük petrol üretimini 500 bin varil artırmış, ancak bu artış fiyatların dizginlenmesine yetmemişti.

/ LONDRA

27.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sanayicinin kur isyanı

  Zamlar faiz indirimine engel

  Açlık sınır, 697 YTL’ye yükseldi

  Çiftçide gübre endişesi

  Enerji fiyatları sanayiciyi ürkütüyor

  Bölgesel gelişme çalışmaları hızlanacak

  Petrol yeniden 99 dolara çıktı

  Carrefour, Migros’a talip

  Kurbanlıklar yüzde 30 pahalandı


 Son Dakika Haberleri