Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Irgat çocuklar ABD’de ders konusu oldu

ABD’nin dünyaca ünlü üniversitelerinden Harvard ve Preston’da kürsüsü bulunan Prof. Dr. Marlaine Lockheed, pamuk tarımında çalışan çocukların okula kazandırılması için Adana’da gerçekleştirilen projeyi öğrencilerine ‘’ders’’ olarak anlatacak.

Uluslararası Çalışma Örgütü ve Millî Eğitim Bakanlığının (MEB) işbirliği ile Adana’da gerçekleştirilen projenin uzmanı Kazım İlkkan Kertmen, yaptığı açıklamada, 15 Kasım 2007 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilen ‘’Bin Yıl Hedefleri ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği 3. Ulusal Konferansı’’na, ‘’Tarımda Çalışan Çocukların Eğitime Kazandırılması’’ sunumuyla katıldıklarını söyledi.

Yurt dışından birçok projenin sunulduğu konferansa, Türkiye’den dört proje seçildiğini anlatan Kertmen, bunun sevincini yaşarken, konferansa katılan Amerikalı sosyolog Prof. Dr. Marlaine Lockheed’in de ilgisini çekmeyi başardıklarını ifade etti.

Kertmen, sunum sonrası Prof. Dr. Marlaine Lockheed ile birebir görüşme yaptıklarını belirterek, ‘’Kendisi bize, ‘projeler ışık tutmak içindir ancak siz oradaki sorunu tamamen çözmüş-sünüz’ dedi. Bu övgü dolu sözler, yağmur çamur, 40 derece sıcak demeden tek tek dolaşıp okula gidecek çocuk aradığımız yorucu ve yoğun çalışma tempomuzun yorgunluğunu atmamıza yetti’’ diye konuştu.

Lockheed’in, projeyle ilgili tüm CD, fotoğraf ve detay bilgileri öğrencilerine ders olarak anlatmak üzere kendilerinden aldığını belirterek, eğitim sosyoloğu ve Kızların Okullardaki Bağışlanamaz Yokluğu adlı kitabın yazarı Lockheed’in projeye ilgisi bizi heyecanlandırdı’’ dedi. Kertmen, Prof. Dr. Lockheed’e, bütün belgelerin yanı sıra Karataş’taki çadırlarda olumsuz şartlarda yaşayan çocuklar ve onların gelecekten beklentilerini içeren belgeseli de verdiklerini belirterek, ‘’bu belgesel ünlü eğitim sosyoloğunu çok duygulandırdı’’ diye konuştu.

Prof. Dr. Marlaine Lockheed’in yanı sıra, Türkiye’deki çeşitli üniversitelerden öğretim üyelerinin de proje hakkında bilgiler aldığını belirten Kertmen, bu projenin, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesinde derslerde örnek proje olarak gösterildiğini kaydetti.

Kertmen, 2 yıl süreli projenin tamamlanmasının ardından, çalışmaların Karataş Halk Eğitim Merkezi bünyesinde devam ettiğini, proje kapsamında bugüne kadar bin 931’i kız, 4 bin 219 tarım işçisi çocuğu okulla buluşturduklarını ifade etti.

/ ADANA

04.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Köşke o notu kim gönderdi?

  Çocuklara işkence ve kötü muamele

  İlkelliğe suç duyurusu

  DP, Ocakta olağanüstü kongreye gidiyor

  Bütçe maratonu başlıyor

  301’de iyileşme var, ama madde değişmeli

  Irkçılığa karşı hutbe okunacak

  AKP, acı tabloyu sadece seyrediyor

  Camiler dinî özgürlüğün ifadesi

  Eski TRT yöneticilerine dâvâ

  Babasının projelerini oğlu gerçekleştirecek

  Eruh'ta 2 terörist öldürüldü

  Toplu taşımada öğrenciye indirim

  Kaçak operasyonu

  Irgat çocuklar ABD’de ders konusu oldu

  Doğu Anadolu'da kutup soğukları

  Uluslar arası İzcilik Şûrâsı Bağcılar’da gerçekleştirildi

  Kyoto için karar tamam ama imza zamanı belirsiz

  Diyarbakır’a ILS cihazı kuruluyor

  Atlar artık şahlanmıyor

  İstanbullu uykusuz, İzmirli şeker hastası

  İnternette dolaşırken sağlığınızdan olmayın

  Yağışlardaki azalma, en fazla Ege’yi etkiledi


 Son Dakika Haberleri