Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çocuklara işkence ve kötü muamele

Esenyazı köyündeki okulun açılışı için dondurucu soğukta düzenlenen törende, 5-6 yaşındaki çocukların, içlerinden biri bayılıncaya kadar saatlerce bekletilmesini eleştiren Tüketiciler Birliği Başkan Yardımcısı Kemal Özer şöyle dedi: “Körpe bedenler 4 saat süreyle işkence ve kötü muameleye tâbi tutulmuşlardır. Ne için? Vali, milletvekilleri, Millî Eğitim Müdürü ve diğer bürokratların her gün onlarcasını tekrarladıkları anlamsız nutukları için...”

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Kemal Özer,“Eksi 30 derecede minik çocukları dondurma uğruna tören yapmak temel insan haklarının ihlâlidir. Çocukları bayıltıncaya kadar bekleterek dondurmaktan vicdanınız sızlamadı mı? ” dedi.

Kars’ta bir okulun açılış törenin yaşanan ve izleyenlerin yüreklerini sızlatan görüntülerin insan hakları ihlâlleri olduğunu vurgulayan Tüketiciler Birliği Başkan Yardımcısı Özer, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Herkesin malûmu olduğu üzere dün eksi 30 derece olan hava koşullarında Kars’ın Esenyazı Köyü’nde yaptırılan okulun açılışı yapıldı. Klimalı araçlarında sefa süren Vali, Milletvekilleri, Millî Eğitim Müdürü ve diğer bürokratlar, eksi 30 derece soğukta bekleterek minik çocuklara 4 saat süre ile işkence yaptılar. Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme ve Birleşmiş Milletler İşkenceye ve Diğer Zalimane, İnsanlık Dışı veya Onur Kırıcı Muamele veya Cezaya Karşı Sözleşme’ ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasası başta olmak üzere birçok uluslar arası ve ulusal mevzuattan doğan temel insan hakları ihlâl edilmiştir.”

Anayasamızın 17. maddesinde “Kimseye işkence ve eziyet yapılamaz; kimse insan haysiyetiyle bağdaşmayan bir cezaya veya muameleye tabi tutulamaz.” ifadelerinin yer aldığına dikkat çeken Kemal Özer, şöyle devam etti: “Eksi 30 derecelik dondurucu soğukta 5-6- yaşında körpe bedenler 4 saat süreyle işkenceye ve kötü muameleye tabi tutulmuşlardır. Ne için? Vali, Milletvekilleri, Millî Eğitim Müdürü ve diğer bürokratların her gün onlarcasını tekrarladıkları anlamsız nutukları için. Ne adına? Eğitim öğretim adına.”

BU TÖRENLER İLKELLİKTİR

“177 öğrencinin tirtir titremesi bu batasıca töreni engelleyemediği gibi soğuktan donarak bayılan öğrenciye rağmen konuşmasını sürdüren bir Milletvekili bu milletin vekilliğini asla hak edemez” diyen Özer, şunları kaydetti: “Sayın Başbakan, Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı ve yargıçlar olaya derhal el koymalıdırlar. Sayın Başbakan ülke ekonomisini tehdit eden ve büyük israf ve anlamsız gösterişe neden olan, öğrencilerden başka kimsenin katılmadığı ülkeye ve topluma hiçbir yararı olmayan bu anlamsız uygulamaları artık yasaklayın ve artık bu anlamsız açılış uygulamalarına son verin. Okul yapmak devletin anayasal görevidir. Devletin anayasal görevini yerine getirirken eksi 30 derecede açılış yapması ilkelliktir.” Özer, bugünün Türkiye’sinde sıradan bir yer için kırk kez tören düzenlendiği ve bu şekilde ülke kaynaklarının çarçur edildiğini sözlerine ekledi.

Yeni Asya / İSTANBUL

04.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Köşke o notu kim gönderdi?

  Çocuklara işkence ve kötü muamele

  İlkelliğe suç duyurusu

  DP, Ocakta olağanüstü kongreye gidiyor

  Bütçe maratonu başlıyor

  301’de iyileşme var, ama madde değişmeli

  Irkçılığa karşı hutbe okunacak

  AKP, acı tabloyu sadece seyrediyor

  Camiler dinî özgürlüğün ifadesi

  Eski TRT yöneticilerine dâvâ

  Babasının projelerini oğlu gerçekleştirecek

  Eruh'ta 2 terörist öldürüldü

  Toplu taşımada öğrenciye indirim

  Kaçak operasyonu

  Irgat çocuklar ABD’de ders konusu oldu

  Doğu Anadolu'da kutup soğukları

  Uluslar arası İzcilik Şûrâsı Bağcılar’da gerçekleştirildi

  Kyoto için karar tamam ama imza zamanı belirsiz

  Diyarbakır’a ILS cihazı kuruluyor

  Atlar artık şahlanmıyor

  İstanbullu uykusuz, İzmirli şeker hastası

  İnternette dolaşırken sağlığınızdan olmayın

  Yağışlardaki azalma, en fazla Ege’yi etkiledi


 Son Dakika Haberleri