Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İlkelliğe suç duyurusu

Adana’nın Kozan ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen yarışmada birinci olan Kozan İmam Hatip Lisesi öğrencisi Tehvide Kütük’ün başörtülü olduğu gerekçesiyle kürsüden indirilmesi sivil toplum kuruluşlarınca protesto edildi.

İstanbul Adliyesi’ne gelerek basın açıklaması yapan grup, Garnizon Komutanı, İlçe Kaymakamı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kozan İmam Hatip Lisesi öğrencisi Tehvide Kütük, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olmuş ve ödülünü almak için sahneye dâvet edilmişti. Bir sinema salonunda düzenlenen törende kürsüye çıkan Kütük, Garnizon Komutanı’nın başörtüsü rahatsızlığı ve bunu İlçe Millî Eğitim Müdürü’ne belirtmesinin ardından sahneden indirilmişti. Gözyaşları içerisinde sahneyi terkeden öğrenciye Türkiye’nin her yerinden destek gelirken, yaşanan olay dün sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi.

Sultanahmet’teki İstanbul Adliyesi önünde Özgür-Der, Mazlum-Der ve Ak-Der’in de aralarında bulunduğu birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve bazı aydınlar, olayı protesto etmek için biraraya geldi. Adliye önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, polis tarafından uyarıldı. Grubu basın açıklamasını adliye önünde yapmaması konusunda uyaran polisle grubun içerisindeki avukatlar arasında kısa süreli bir konuşma yaşandı. Görüşmenin ardından grup içerisinden 15 kişi adliyeye girerek olayın sorumlusu olduğu gerekçesiyle Garnizon Komutanı Hüseyin Çopur, Kozan Kaymakamı Aydın Tetikoğlu ve Kozan İlçe Millî Eğitim Müdürü Mutlu Canbolat hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yıllardır devam eden film

Grup; “ayrımcılık, görevi kötüye kullanma ve onur kırıcı muamele” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunurken, daha sonra alkışlar arasında adliye dışına çıktı. Adliye önünde grup adına basın açıklaması yapan Yıldız Ramazanoğlu, Tehvide Kütük’ün kılık kıyafeti sebebiyle ayrımcılığa ve onur kırıcı muameleye maruz bırakıldığını belirtti. Kütük’ün hakkını gaspedenlerden hesap sorduklarını ve gereken hukukî işlemleri başlattıklarını kaydeden Ramazanoğlu, şunları kaydetti: “Yıllardır devam eden bir filmi izliyoruz. Oyuncuları yeri zamanı değişik ama senaryosu aynı. Bu hukuksuz ve anlamsız dayatmaya yeni nesillerde maruz bırakılmasın diyoruz. Tüm uluslararası sözleşmelere ve hukuka aykırı olan bu tutum ve davranış içerisinde bulunanları kamu adına uyarıyoruz. Bu ve benzeri olayların faillerininde cezasız kalmaması için sorumlular hakkında adlî ve idarî işlemlerin yapılarak sonuçlandırılmasını istiyoruz.”

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

/ İSTANBUL

04.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Köşke o notu kim gönderdi?

  Çocuklara işkence ve kötü muamele

  İlkelliğe suç duyurusu

  DP, Ocakta olağanüstü kongreye gidiyor

  Bütçe maratonu başlıyor

  301’de iyileşme var, ama madde değişmeli

  Irkçılığa karşı hutbe okunacak

  AKP, acı tabloyu sadece seyrediyor

  Camiler dinî özgürlüğün ifadesi

  Eski TRT yöneticilerine dâvâ

  Babasının projelerini oğlu gerçekleştirecek

  Eruh'ta 2 terörist öldürüldü

  Toplu taşımada öğrenciye indirim

  Kaçak operasyonu

  Irgat çocuklar ABD’de ders konusu oldu

  Doğu Anadolu'da kutup soğukları

  Uluslar arası İzcilik Şûrâsı Bağcılar’da gerçekleştirildi

  Kyoto için karar tamam ama imza zamanı belirsiz

  Diyarbakır’a ILS cihazı kuruluyor

  Atlar artık şahlanmıyor

  İstanbullu uykusuz, İzmirli şeker hastası

  İnternette dolaşırken sağlığınızdan olmayın

  Yağışlardaki azalma, en fazla Ege’yi etkiledi


 Son Dakika Haberleri