Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

301’de iyileşme var, ama madde değişmeli

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, TCK’nın 301. maddeden hem açılan dâvâ sayısında hem de açılan davalardaki beraat oranlarında önemli iyileşmeler görülmesine rağmen maddede bir değişiklik yapılmasında yarar olduğunu kaydetti.

Gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve soruları cevaplayan Bakan Şahin, cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü sayısının artmasında belirli aralıklarla çıkarılmış afların etkili olduğunu düşündüğünü belirterek, ‘’Türkiye ve parlamento cezaevleriyle ilgili bir affı süresiz olarak gündeminden çıkarmalıdır. Af söylentileri ve af ihtimali Türkiye’de maalesef suçların artmasına neden oluyor. Beklenen faydayı sağlamadığı gibi olumsuzluklarını çok sık görüyoruz. ‘Adalet Bakanlığı görevinde bulunduğum sürece af konusunu gündemime almayacağım’’ diye konuştu.

‘’YENİ ANAYASA TASLAĞI BU AY ORTASINDA’’

Şahin, anayasa değişikliğiyle ilgili AKP olarak kamuoyu ile paylaşılan bir anayasa değişikliği metninin henüz bulunmadığını, bir grup akademisyen tarafımdan partinin talebimi üzerine hazırlanmış bir taslak bulunduğunu ifade etti. Bakan Şahin, bu taslağın partinin hukukçularından oluşan bir komisyonca incelendiğini, inceleme sonunda belki aralık ayının ortalarına doğru bir anayasa değişikliği taslağının kamuoyuna sunulabileceğini kaydetti.

‘’301. MADDEYLE İLGİLİ 6 ÖNERİ VAR’’

Sorular üzerine Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesiyle ilgili son gelişmeleri de değerlendiren Şahin, 301. maddede değişikliğin nasıl yapılacağı konusundaki çalışmaların 1 yıldan fazla süredir devam ettiğini belirtti. Bu süreçte ortaya konan bir takım değişiklik önerileri bulunduğunu anlatan Şahin, Adalet Bakanlığı Kanunlar Genel Müdürlüğü’nün, tüm bu önerileri toparladığını ve değişiklik teklifi taslağı haline getirdiğini bildirdi. Şahin, en son Bakanlar Kurulu toplantısından bir önceki toplantıda, kendisinin 6 farklı değişiklik önerisini sunduğunu ve bunlardan birini tercih ederek, tasarı haline getirilebileceğini söylediğini aktardı. Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da ‘’Bunu ilk fırsatta, Bakanlar Kurulu’nda değil de daha dar çerçevede değerlendirelim, üstünde bir mutabakat sağlayalım. Daha sonra Bakanlar Kurulu’na getiririz’’ dediğini kaydetti.

‘’AÇILAN DAVA VE BERAAT

ORANLARINDA İYİLEŞME VAR’’

TCK’nın 301. maddesiyle ilgili uygulamadan kaynaklanan bazı sorunlar yaşandığını belirten Şahin, özellikle son aylarda, yargı organlarının 301. maddenin uygulanmasıyla ilgili Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve kararlarına paralel kararlar vermeye, düşünce ve ifade özgürlüğünü daha geniş bir bakış açısıyla değerlendirmeye başladıklarını ifade etti. Bu nedenle hem açılan dava sayısında hem de açılan davalardaki beraat oranlarında önemli iyileşmeler görüldüğünü söyleyen Şahin, tüm bunlara rağmen 301. maddede bir değişiklik yapılmasında yarar olduğunu kaydetti.

Bakan Mehmet Ali Şahin, AB süreciyle ilgili yapılması gereken yasal reformların da devam ettiğini belirtti.

/ ANKARA

04.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Köşke o notu kim gönderdi?

  Çocuklara işkence ve kötü muamele

  İlkelliğe suç duyurusu

  DP, Ocakta olağanüstü kongreye gidiyor

  Bütçe maratonu başlıyor

  301’de iyileşme var, ama madde değişmeli

  Irkçılığa karşı hutbe okunacak

  AKP, acı tabloyu sadece seyrediyor

  Camiler dinî özgürlüğün ifadesi

  Eski TRT yöneticilerine dâvâ

  Babasının projelerini oğlu gerçekleştirecek

  Eruh'ta 2 terörist öldürüldü

  Toplu taşımada öğrenciye indirim

  Kaçak operasyonu

  Irgat çocuklar ABD’de ders konusu oldu

  Doğu Anadolu'da kutup soğukları

  Uluslar arası İzcilik Şûrâsı Bağcılar’da gerçekleştirildi

  Kyoto için karar tamam ama imza zamanı belirsiz

  Diyarbakır’a ILS cihazı kuruluyor

  Atlar artık şahlanmıyor

  İstanbullu uykusuz, İzmirli şeker hastası

  İnternette dolaşırken sağlığınızdan olmayın

  Yağışlardaki azalma, en fazla Ege’yi etkiledi


 Son Dakika Haberleri