Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ocak ayının zam şampiyonu yeşil fasulye

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, market fiyatlarında Ocak ayının zam şampiyonunun yeşil fasulye olduğunu bildirdi.

Bayraktar, birliğin her ay yaptığı araştırmalar sonucunda ortaya çıkan üretici, hal, pazar ve market fiyatlarını açıkladı. Market fiyatlarında Ocak ayının zam şampiyonunun yeşil fasulye olduğunu belirten Bayraktar, bu üründeki fiyat artış oranının marketlerde yüzde 221 olduğunu ifade etti.

Yeşil fasulyenin bu dönemde örtü altında yetiştirildiğini hatırlatan Bayraktar, üretim miktarının az olmasına bağlı olarak fiyat artışının gerçekleştiğini bildirdi. Üretici ve market fiyatları arasındaki makasın çok yüksek olduğunu belirten Bayraktar, ‘’Üretici ve tüketici arasındaki fiyat farkına baktığımızda yaş sebze ve meyvede yüzde 315’lere, kurutulmuş ürünlerde yüzde 190’lara, baklagillerde yüzde 175’lere ve hayvansal ürünlerde yüzde 160’lara kadar çıktığı görülmektedir’’ dedi. Ocak ayında market fiyatlarındaki artışta en önemli etkenlerden birisinin olumsuz hava şartları olduğunu belirten Bayraktar, şunları kaydetti: “Yaşanan kar yağışları ve donlar ürün sevkıyatlarını kısıtladığı için büyük şehirlere gelen ürün miktarındaki azalmaya bağlı olarak fiyatlarda artış meydana geldi.”

/ ANKARA

02.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Cari açık kritik eşikte

  Ocak ayının zam şampiyonu yeşil fasulye

  İhracat Ocak’ta yarı yarıya arttı

  Yeni yılda borsa zarar ettirdi

  IMF'ye borç 7 milyar dolara geriledi

  Bakan Unakıtan: Paniğe kapılmanın gereği yok

  Özelleştirme işsizlerine geçici kadro verilecek

  Dünyada kriz derinleşirse, Türkiye’de etkisi büyük olur

  Tarımda su sıkıntısı

  İkinci el otoda beklentiler bahara kaldı


 Son Dakika Haberleri