Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Dünyada kriz derinleşirse, Türkiye’de etkisi büyük olur

Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdüllatif Şener, Dünya piyasalarında krizin derinleşmesi durumunda, Türkiye’ye etkisinin büyük olacağını kaydetti.

Şener, Ulusal Güvenlik ve Stratejik Araştırmalar Derneği (UGSAD) tarafından düzenlenen toplantıda, dernek üyelerinin sorularını cevapladı.

Şener, ekonomi yönetiminin etkileşim içinde ortak bir kültür oluşturduğuna işaret ederken, ‘’Merkez Bankası İstanbul’a giderse, önemli aksamalar ve sorunlar ortaya çıkacağını düşünüyorum’’ dedi.

Abdüllatif Şener, Merkez Bankasının İstanbul’a taşınmasına ilişkin soru üzerine, bankanın İstanbul’a taşınması konusunun, en son, hükümetin eylem planını açıkladığı basın toplantısında, bir gazetecinin sorusuyla gündeme geldiğini hatırlattı.

Şener ayrıca Merkez Bankasının İstanbul’a taşınmasının mahsurlarının daha fazla olduğunu, bunun için çok büyük bir gereklilik de bulunmadığını ifade etti.

Küresel piyasalarda ABD kaynaklı dalgalanmanın Türkiye’ye olası etkilerine yönelik soru üzerine de Şener, Türkiye’nin ekonomide önemli bir dönüşüm yaşadığı 1989 yılından bu yana, küresel sermayenin ülke içi dengeleri etkiler hale geldiğini hatırlattı. Dünya piyasalarında krizin derinleşmesi durumunda, Türkiye’ye etkisinin büyük olacağını ifade eden Şener, ‘’Türkiye’nin dış dalgaya bağlı bir kriz sürecinde olduğundan emin değilim ama risk altında olduğundan eminim’’ diye konuştu.

/ ANKARA

02.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Cari açık kritik eşikte

  Ocak ayının zam şampiyonu yeşil fasulye

  İhracat Ocak’ta yarı yarıya arttı

  Yeni yılda borsa zarar ettirdi

  IMF'ye borç 7 milyar dolara geriledi

  Bakan Unakıtan: Paniğe kapılmanın gereği yok

  Özelleştirme işsizlerine geçici kadro verilecek

  Dünyada kriz derinleşirse, Türkiye’de etkisi büyük olur

  Tarımda su sıkıntısı

  İkinci el otoda beklentiler bahara kaldı


 Son Dakika Haberleri