Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ege’de petrol umudu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Ege Denizinde petrol arama çalışmaları kapsamında, Saros Körfezinde sondaj çalışmalarının başladığını bildirerek, ‘’Matkabın ucu dönmeye başladı’’ dedi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Mehmet Uysal da dün sabah itibariyle başlayan sondaj çalışmalarının sonucunu ümitle beklediklerini söyledi. Bakan Güler, Ege’deki petrol arama çalışmaları kapsamında Saros körfezinde çalışma yapılacak yerin koordinatları tespit edildiğini hatırlatırken, ‘’Gemi demirini attı, şimdi tespit ettiğimiz noktada matkabın ucu dönmeye başladı, bugün sondaj başladı. İnşallah sonuçları aldıkça sizlerle bunu paylaşırız’’ dedi.

Mehmet Uysal da sondaj çalışmalarının bu sabah itibariyle başladığını belirtirken, bölgede 3 bin 500 metre derinliklere kadar sondaj yapılacağını arama noktalarının Edremit Körfezi, Saros ve Gökçeada açıklarında olduğunu ve ümitle çalışmaların sonuçlarını beklediklerini anlattı.

Açılan her kuyunun Türkiye’ye maliyetine ilişkin bir soru üzerine de TPAO Genel Müdürü Uysal, bir kuyunun maliyetinin yaklaşık 150 milyon dolardan fazla olduğunu belirterek, ‘’Eğer kuyu boş çıkıyorsa üstüne bir bardak su içiyorsunuz ve heyecanla aramaya devam ediyorsunuz’’ diye konuştu. Hilmi Güler de petrol fiyatlarının artmasının bir nedenini de bu yatırımların yapıldığı zaman, maliyetleri karşılamak olduğunu belirtti.Böylece daha önceden ekonomik gözükmeyen rezervlerin bile ekonomikleştiğine dikkat çeken Güler, ‘’Dolayısıyla tavuk-yumurta ilişkisiyle giden bir ilişki zinciri var’’ dedi.Güler, bundan dolayı da giderek daha derinlere inen daha zor yataklara ulaşmak için yatırımlar yapıldığını söyledi. Kendilerinin arama çalışmalarına büyük bir umutla devam ettiklerini anlatan Güler, dışa bağımlılığı daha da azaltacak, cari açığa olumlu katkılar sağlayacak bir yapıya ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

/ ANKARA

03.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ege’de petrol umudu

  Sanayileşmede yeni dönem

  KOBİ’lere 2.7 milyar dolar kredi

  Turizmde ‘bölgesel tatil’ teklifi

  İngiltere, kredi kartlarını iptal ediyor

  Gıdada fiyat makası açılıyor

  Esnaftan yerli malı çağrısı

  Çağrı, 14’üncü şubesini Çekmeköy’de açtı


 Son Dakika Haberleri