Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

KOBİ’lere 2.7 milyar dolar kredi

İslâm Kalkınma Bankası tarafından İslâm ülkeleri arasında ticareti geliştirmek üzere kurulan Uluslararası İslâmî Ticaret Finansman Kuruluşu (International Islamic Trade Finance Corporation- ITFC) bu yıl 2.7 milyar dolar kaynak kullandıracak.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’ni (MÜSİAD) ziyaret eden ITCF CEO’su Dr. Waleed Al-Wohaib, “Geçen yıl Türkiye 5 milyon dolar kaynak kullandı. Ekonomisi çok küçük ülkeler bile Türkiye’den daha fazla kaynak kullanıyor. Biz 500 milyon doları da karşılamaya hazırız. Yeter ki Türkiye istesin, biz limitleri artırmaya hazırız” dedi.

ITFC, 5 milyon dolara kadar olan fonları Türk Eximbank aracılığı ile kullandırıyor. 5 milyon doları aşan fonlar için ise Cidde merkez devreye giriyor. Fon kullanımını Türkiye’de artırmak için Türk Eximbank’la görüşmeler yapan ITFC yetkilileri, ilerleyen süreçte Türkiye’de doğrudan şube açacaklarını söylediler. İthalat ve ihracat için kullandırılan kredilerde ihracata öncelik tanınıyor. Taraflardan en azından birisinin İslâm ülkesi olması şartı aranıyor. Onaylanan projenin yüzde 100’ü finanse ediliyor.

Yeni Asya / İSTANBUL

03.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ege’de petrol umudu

  Sanayileşmede yeni dönem

  KOBİ’lere 2.7 milyar dolar kredi

  Turizmde ‘bölgesel tatil’ teklifi

  İngiltere, kredi kartlarını iptal ediyor

  Gıdada fiyat makası açılıyor

  Esnaftan yerli malı çağrısı

  Çağrı, 14’üncü şubesini Çekmeköy’de açtı


 Son Dakika Haberleri