Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Turizmde ‘bölgesel tatil’ teklifi

Belirli dönemlere sıkışan turizmin yıl boyu canlı tutulması amacıyla okullarda uygulanacak ‘’bölgesel tatilin’’, sektöre yüzde 30 civarında katkı sağlayacağı bildirildi.

Baracuda Tur Seyahat İşletmesi Genel Müdürü Cem Polatoğlu, dünyada Türkiye dışında nüfusunun büyük bir bölümü aynı anda sömestir ve yaz tatiline çıkan ülkenin bulunmadığını, Avrupa ülkeleri ile ABD’nin sömestir ve yaz tatillerini bölgelerine ve eyaletlerine göre ayrı ayrı dönemlerde kullandıklarını söyledi. Doğuda kış ve kapanan yol şartları ile yakacak yetersizliğinden 2 ay duran eğitim yerine, 2 ay sömestir tatili vermenin herhangi bir mahsurunun olmayacağını belirten Polatoğlu, bölgenin yazın 3,5 ay tatil yerine iki ay yaz tatili ile yine herkes için 200 gün olan müfredatını doldurabileceğini ifade etti.

Bölgesel uygulamayla sömestr tatilinin 15 günden 2 aya yayılacağını anlatan Polatoğlu, ‘’Özellikle sömestr tatillerinde yoğunluktan dolayı uçaklarda ve otobüslerde yer bulunamıyor. 15 gün yerine 2 aya yayılan periyotta daha ekonomik ve rahat ulaşım yapılır’’ dedi.

/ ADANA

03.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ege’de petrol umudu

  Sanayileşmede yeni dönem

  KOBİ’lere 2.7 milyar dolar kredi

  Turizmde ‘bölgesel tatil’ teklifi

  İngiltere, kredi kartlarını iptal ediyor

  Gıdada fiyat makası açılıyor

  Esnaftan yerli malı çağrısı

  Çağrı, 14’üncü şubesini Çekmeköy’de açtı


 Son Dakika Haberleri