Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Esnaftan yerli malı çağrısı

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Türkiye ve dünya ekonomisinde istikrarsızlığın arttığını ve bunun Türkiye için yeni riskler getirdiğini söyledi.

Bu sürecin ekonomi üzerindeki olumsuzluklarını azaltmanın bir yolunun da yerli malı kullanmaktan geçtiğini anlatan Mutlu, hem işsizlere iş sağlanması hem ülke kaynaklarının daha iyi kullanılarak üretimin artması için yerli malı kullanmanın bir lütuf değil zorunluluk, bir vatandaşlık borcu haline geldiğini kaydetti. Vatandaşların da bu konuda yeterince bilinçli ve duyarlı davranmasının ülke ekonomisinin sadece bugününü değil geleceğini kurtarmak açısından da önem taşıdığını anlatan Mutlu; “İESOB olarak yediden yetmişe herkesi yerli malı kullanmaya dâvet ediyoruz” dedi.

“Türkiye ekonomisinin en kırılgan boyutu, cari açık, bunun en önemli kaynağının ise ithalatın ihracattan çok daha fazla olmasıdır” diyen Mutlu; çözümün üreticilerin olabildiğince yerli girdi, tüketicilerin ise olabildiğince yerli tüketim malı kullanmayı tercih etmesi olduğunu söyledi.

/ İZMİR

03.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ege’de petrol umudu

  Sanayileşmede yeni dönem

  KOBİ’lere 2.7 milyar dolar kredi

  Turizmde ‘bölgesel tatil’ teklifi

  İngiltere, kredi kartlarını iptal ediyor

  Gıdada fiyat makası açılıyor

  Esnaftan yerli malı çağrısı

  Çağrı, 14’üncü şubesini Çekmeköy’de açtı


 Son Dakika Haberleri