Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

6 yılda 27 milyon kredi kartı

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, bankaların, tüm uyarı ve düzenlemelere rağmen kredi kartı vermeye devam ettiğini belirterek, ‘’Kredi kartı sayısı 6 yılda 23.7 milyon arttı’’ dedi.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, 2002 yılının Ocak ayında 13.6 milyon adet olan kredi kartı sayısının 2007 yılının Aralık ayı itibariyle 37.3 milyon adede ulaştığını ifade etti. Vatandaşın kredi kartı problemi çoğaldıkça esnafın veresiye defterinin kabarmaya başladığına işaret eden Palandöken, insanların, tüketici kredisi kullanarak, bankalara olan kredi kartı borçlarını kapattıklarını bildirdi.

Enflasyon oranı tek haneli rakamlarda olmasına rağmen, bileşik bazda yüzde yüzlere varan kredi kartı faizlerinin, kredi problemini giderek artırdığını belirten Palandöken, şunları kaydetti: ‘’6 yılda Türkiye’deki kredi kartı sayısı yüzde 174, banka kartı sayısı ise yüzde 66 oranında arttı. Takipteki kredilerin yüzde 18’i ödenemeyen kredi kartı borçlarından kaynaklanıyor. Ayrıca, hesap işletim ücreti adı altında 40 YTL ve kart ücreti olarak da 40 YTL’yi bulan ücretler dar gelirli vatandaşları mağdur ediyor. Teknoloji çağında bankalarla çalışmak bir zorunluluk haline gelmiştir, ancak bankalar da bu zorunluluğu kendi çıkarlarına kullanarak vatandaşı mağdur etmektedirler.’’

/ ANKARA

06.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Büyüme yavaşladı

  6 yılda 27 milyon kredi kartı

  Gıdada artış sürüyor

  Çin, Türk yatırımcıları da çekti

  10 holding 18 bin eleman arıyor

  Döviz kuru ihracatçının belini büküyor

  Yabancılar borsada en yüksek kârını yazdı

  Dökme çay satışı yasaklanıyor

  Türkiye Finans’tan Ücretsiz Kambiyo Danışmanlığı

  Balık çiftlikleri taşınacak

  Eskişehir, termalde Avrupa’nın en iyisi olmaya aday

  Seralar tersine göçü tetikledi

  Çubuk turşusunu dünya tanıyacak


 Son Dakika Haberleri