Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Büyüme yavaşladı

Ekonomik büyümedeki yavaşlamaya dikkat çeken Uluslararası yatırım bankası Deutsche Bank, analizinde, gerek küresel, gerekse iç gelişmeleri sebebiyle, Türkiye’nin, bu yılki ekonomik büyüme tahminini indirdi.

Deutsche Bank tarafından yapılan analizde, Ocak ayında, tüketici fiyatlarında (TÜFE) yüzde 0,80 olan gerçekleşmenin, Banka’nın yüzde 1 ve piyasaların da yüzde 1,06 olan beklentisinden daha iyi bir rakam olduğu vurgulandı. Analizde, üretici fiyatlarındaki (ÜFE) ise yüzde 0,42 artışın da beklentilerden daha iyi bir sonuç olduğu ifade edildi. Deutsche Bank, enflasyon trendindeki olumlu gelişmeye rağmen, yüzde 6’lık yıl sonu enflasyon tahminlerinin henüz revize edilmesini gerektirecek gelişmelerin sağlanmadığını bildirdi.

EKONOMİK BÜYÜME TAHMİNİ REVİZE EDİLDİ

Ekonomik büyümedeki yavaşlamaya dikkat çeken Deutsche Bank, analizinde, gerek küresel, gerekse iç gelişmeleri sebebiyle, Türkiye’nin, bu yılki ekonomik büyüme tahminini indirdi. Banka, 2008 için daha önce, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla temelinde yüzde 5,5 olarak açıkladığı ekonomik büyüme tahminini, yüzde 4,5’e çekti. Deutsche Bank, küresel kredi şartlarındaki bozulmanın, Türk özel sektörünün borçlanma şartlarını güçleştirebileceğine dikkat çekerken, bu bozulmanın daha da olumsuz etkilerde bulunması halinde ise Doğrudan Yabancı Sermaye girişinin de azalabileceği vurgulandı. Banka, hükümetin, ekonomiye yeterince ağırlık vermediğini belirterek, özellikle yapısal reformların gerçekleştirilmesinde yavaş bir ilerlemenin olduğuna dikkat çekildi.

/ ANKARA/LONDRA

06.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Büyüme yavaşladı

  6 yılda 27 milyon kredi kartı

  Gıdada artış sürüyor

  Çin, Türk yatırımcıları da çekti

  10 holding 18 bin eleman arıyor

  Döviz kuru ihracatçının belini büküyor

  Yabancılar borsada en yüksek kârını yazdı

  Dökme çay satışı yasaklanıyor

  Türkiye Finans’tan Ücretsiz Kambiyo Danışmanlığı

  Balık çiftlikleri taşınacak

  Eskişehir, termalde Avrupa’nın en iyisi olmaya aday

  Seralar tersine göçü tetikledi

  Çubuk turşusunu dünya tanıyacak


 Son Dakika Haberleri