Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kayıt dışına baskın

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürü Atakan Tanış, 90 müfettişle İstanbul’daki iş yerlerini denetlemeye başladıklarını belirterek, denetimler sonucunda kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınacağını bildirdi.

Tanış, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in talimatı doğrultusunda 20 iş sağlığı ve iş güvenliği teknik müfettişi, 20 sosyal iş müfettişi, 20 SGK müfettişi, 30 yoklama memuru olmak üzere toplam 90 kişinin, önceki gün itibarıyla teftişe başladığını kaydetti. İkitelli ve Topkapı’daki sanayi sitelerinde başlayan teftişin, İstanbul genelinde devam edeceğini belirten Tanış, ‘’İstanbul’daki bütün iş yerlerine gireceğiz. Sokağa gireceğiz, başından sonuna kadar hiç atlamadan tarayacağız. Hiç şansları yok. 25 Şubat’tan itibaren de yaklaşık 800 müfettiş ile Marmara Bölgesi’ndeki iş yerlerinin denetimi başlayacak’’ dedi.

“KAPILAR KAPANACAK, İŞÇİLER SAYILACAK’’

Atakan Tanış, bir kişinin, günde ancak bir iş yerini denetleyebildiğini, müfettişin bir iş yerine girince bütün kapıları kapatacağını, iş yerindeki mevcut kişileri sayarak, bordrolarını isteyeceğini söyledi. Tanış, karşı çıkan iş yerleri olacağını, müfettişlerin tepkilerle karşılaşacağına işaret ederek, ‘’Şu anda büyük bir operasyon yapılıyor. Kolay bir hadise değil. Ama sonunda ortaya müthiş bir kayıt dışılık çıkacak’’ diye konuştu.

Denetim sonucunda bir iş yerinin kuruluşundan bugüne kadar olan bütün evrak ve muhteviyatının rapora dönüşeceğini ifade eden Tanış, kurallara uygun olmayan iş yerleri hakkında cezai müeyyide uygulanacağını bildirdi.

Tanış, cezaların 80 YTL para cezasından başlayıp iş yeri kapatmaya, hapis cezasına kadar gidebileceğini dile getirdi.

HER İŞ YERİ İÇİN AYRI TUTANAK

Denetimler sonucunda kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınacağını vurgulayan Atakan Tanış, şöyle devam etti: ‘’Denetimler sonucunda her iş yeri için ayrı bir rapor tutulacak. ‘Türkiye’de artık kayıt dışılığın önüne geçilebiliyor’ gibi bir şerh gelecek. Artık herkes istediği gibi, istediği şartlarda, rahat bir şekilde iş yeri açamayacak. Denetimler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kanunları çerçevesinde yürütülen demokratik bir ülke olduğunu, Türkiye’de herkesin yaşama hakkına sahip çıkılması gerektiğini, Türkiye’de her kesimin devletin şefkatli kolları içinde kendini bulması gerektiğini ortaya çıkaracak. Denetimler, ‘iş kazası oldu, bunun sahibi kimdir’, ‘Patlama oldu bunun müsebbibi kimdir’ gibi sorularla muhatap olunmaması açısından Türkiye’de artık buna devletin, hükümetin eğilmesini gösterecektir.’’

/ İSTANBUL

07.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kayıt dışına baskın

  Moody’s: Türkiye, dolardaki düşüşten etkilenir

  Doğudan ihracat ‘tanıtımla’ artacak

  Türkiye Genç İşadamları Güney Afrika’ya gidecek

  Açlık sınırı 940 YTL

  Ekmeğe zam gelebilir

  Deloitte: Avrupa ile ticaret, krizden korur

  Hurda kamyona başvuru yok

  Yumurtalık’ta tersane atağı

  Sakladı samanı, geldi zamanı


 Son Dakika Haberleri