Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Hurda kamyona başvuru yok

35 yaş üstü kamyon, otobüs, tanker ve çekicilerin trafikten çekilerek imha edilmesi uygulaması için bugüne kadar sadece 10 araç için başvuruda bulunuldu.

Ulaştırma Bakanlığının, kara yollarında güvenliğin artırılması, çevre kirliliğinin önlenmesi ve nakliye piyasasında fiyat dengesinin sağlanması amacıyla başlattığı 35 yaş üstü kamyon, otobüs, tanker ve çekicilerin trafikten çekilerek imha edilmesi uygulaması için bugüne kadar sadece 10 araç için başvuruda bulunuldu. Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, 15 Ocaktan itibaren, kayıtlı olan 5 bin 981 araçtan sadece 10’unun hurdaya ayrıldığını belirtti. Yetkililer başvuru sayısının az olmasının ülke genelinde devam eden yoğun kış şartları ile araçların çoğunun vergi borcu olması ve hurdaya ayırmak için ‘’vergi borcu yoktur’’ yazısı istenmesi olduğunu kaydettiler.

1 Marttan itibaren 1959-1961 model araçların hurdaya ayrılacağını hatırlatan yetkililer, bu tarihten itibaren sayının artacağını düşündüklerini belirttiler. Hurdaya ayrılacak araçlar kategorisinde, yaklaşık 47 bin 278 kamyon, bin 996 tanker, 8 bin 77 otobüs ve 2 bin 91 adet çekici olmak üzere 59 bin 442 araç bulunuyor.

/ ANKARA

07.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kayıt dışına baskın

  Moody’s: Türkiye, dolardaki düşüşten etkilenir

  Doğudan ihracat ‘tanıtımla’ artacak

  Türkiye Genç İşadamları Güney Afrika’ya gidecek

  Açlık sınırı 940 YTL

  Ekmeğe zam gelebilir

  Deloitte: Avrupa ile ticaret, krizden korur

  Hurda kamyona başvuru yok

  Yumurtalık’ta tersane atağı

  Sakladı samanı, geldi zamanı


 Son Dakika Haberleri