Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İHOP: 301 kaldırılsın

İnsan Hakları Ortak Platformu Dönem Sözcüsü Hüsnü Öndül, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 301. maddesinde yapılmak istenen değişikliğin, 301. maddenin oluşturduğu problemleri çözmeyeceği gibi daha da derinleşmesine yol açacağını kaydetti. Öndül, madde yürürlükten kaldırılmasını istedi.

Öndül, TCK’nın 301. maddesinin değiştirilmesi ile ilgili İnsan Hakları Ortak Platformunun görüşlerini İnsan Hakları Derneği’nde düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Adalet Bakanlığının verilerine göre, 2006 ve 2007 yıllarının ilk 3 ayında 14’ü çocuk toplam 2 bin 724 kişinin TCK’nın 301. maddesi sebebiyle sanık sandalyesine oturduğunu belirten Öndül, maddenin değiştirilmesine ilişkin yasa teklifinin düşünce özgürlüğü önünde oluşturuğu engeli kaldırmayacağını belirtti.

Maddede yer alan ‘’Türklük’’ kelimesinin ‘’Türk Milleti’’, ‘’Cumhuriyet’’ kelimesinin de ‘’Türkiye Cumhuriyeti’’ olarak değiştirilmesinin öngörüldüğünü hatırlatan Öndül, gazeteci Hrant Dink hakkında eski TCK’nın 159. maddesinden açılan davada Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun verdiği kararı hatırlattı. Öndül, ‘’Kelimeler üzerinde yapılan değişikliklerin ifade özgürlüğünün alanını genişletecek yönde bir nitelik değişikliği olmadığını, iddianame düzenleyen savcıların iddianamelerinden ve Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun kararlarından anlamak hiç de zor değildir. Yapılmak istenen düzenleme, 301. maddenin yarattığı problemleri çözmeyeceği gibi daha da derinleşmesine yol açacaktır’’ diye konuştu.

‘’Düşünce özgürlüğünün devlet gibi düşünmeme özgürlüğü olduğunu’’ ifade eden Hüsnü Öndül, TCK’nın 301. maddesinin ivedilikle yürürlükten kaldırılmasını talep ettiklerini söyledi.

/ ANKARA

18.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiyeli AB, dünya için kazanç olur

  MHP 305’i de laikliğe bağladı

  Ergenekon Atabeylere uzanıyor

  Tüzmen, AB’den haksızlıklara son verilmesini istedi

  İHOP: 301 kaldırılsın

  Rektör aday seçimleri 18-19 Haziran’da

  Para isteyen tıp merkezi kapandı

  Nakit gişeleri kaldırılıyor

  Trafik polisinin iş yükü azaldı

  TBMM’den yalanlama

  Küpeli’de çatışma: 1 asker şehit

  Turgut Özal mezarı başında anıldı

  RTÜK'e ‘izdivaç’ tepkisi

  Cezaevleri tıka basa doldu

  Kutlu Doğum’da 2 milyar salâvat

  Nisan ortasında kar yağdı

  Şanlıurfa’da kuraklık endişesi

  Sunexpress uçağı acil iniş yaptı

  Dünya yaşlanıyor


 Son Dakika Haberleri