Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ergenekon Atabeylere uzanıyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ergenekon soruşturması kapsamında, Atabeyler Grubu dâvâ dosyasını istedi. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi de Ergenekon soruşturma dosyasında bulunan bu dâvâ ile irtibatlı olay ve eylemler var ise buna ilişkin onaylı belge suretlerinin istenmesine karar verdi.

Mahkeme, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından gelecek cevap değerlendirildikten sonra bu dava dosyasının gönderilip gönderilmeyeceğine karar verecek.

“Atabeyler Grubu’’na yönelik açılan ve 2 emniyet müdürü, 2 subay ve 2 astsubayın da aralarında bulunduğu 10 sanığın yargılandığı davanın görülmesine Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Duruşmaya, sanıklardan M.E., Y.Y. ve İ. B. ile avukatları katıldı. Cumhuriyet Savcısı Kubilay Taştan, soruşturmanın genişletilmesi taleplerinin bulunduğunu belirterek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının, “Ergenekon soruşturması” kapsamında “Atabeyler Grubu” davasının dosyasını istediğini bildirdi. Taştan, Ergenekon soruşturması dosyasının, “Atabeyler Grubu” dosyası ile irtibatlı olduğu değerlendirilen belgelerinin onaylı birer suretinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından istenmesine karar verilmesini talep etti. Sanık ve avukatları ise talebin reddedilmesini ve başka bir araştırmaya lüzum kalmaksızın karar verilmesini istediler. Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Şatır, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılarak, “Ergenekon soruşturması” kapsamında, “Atabeyler Grubu” davası ile irtibatlı olduğu değerlendirilebilecek olay ve eylemler var ise buna ilişkin onaylı belge suretlerinin istenmesine ve gelecek cevaba göre bu dava dosyasının gönderilip gönderilmeyeceğinin değerlendirilmesine karar verildiğini açıklayarak, duruşmanın ertelendiğini bildirdi.

/ ANKARA

18.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiyeli AB, dünya için kazanç olur

  MHP 305’i de laikliğe bağladı

  Ergenekon Atabeylere uzanıyor

  Tüzmen, AB’den haksızlıklara son verilmesini istedi

  İHOP: 301 kaldırılsın

  Rektör aday seçimleri 18-19 Haziran’da

  Para isteyen tıp merkezi kapandı

  Nakit gişeleri kaldırılıyor

  Trafik polisinin iş yükü azaldı

  TBMM’den yalanlama

  Küpeli’de çatışma: 1 asker şehit

  Turgut Özal mezarı başında anıldı

  RTÜK'e ‘izdivaç’ tepkisi

  Cezaevleri tıka basa doldu

  Kutlu Doğum’da 2 milyar salâvat

  Nisan ortasında kar yağdı

  Şanlıurfa’da kuraklık endişesi

  Sunexpress uçağı acil iniş yaptı

  Dünya yaşlanıyor


 Son Dakika Haberleri