"Gerçekten" haber verir 09 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

84 yıldır aş dağıtıyor

KIZILAY Dr. Naki Akkerman Aşevi, 84 yıldır evine sıcak yemek götürmek isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlara hizmet veriyor.

Günde 1500 kişilik sıcak yemek servisi yapan aşevinde tencereler, kuru gıda, kurban ve nakdi yardımda bulunan bağışçıların yardımlarıyla kaynıyor. Aşevine yemek almak için gelenler, burada gönüllü olarak da çalışıyor. Kimi zaman mutfağa girip sebze ayıklayan vatandaşlar, kimi zaman da servise yardım ediyor.

Yakın çevrede oturan yaklaşık 700 ailenin faydalandığı aşevinde, her gün 75 kilo bakliyat, 35 kilo et kullanılarak 2 çeşit yemek pişiriliyor. Bütün yemeği bir bağışçının karşıladığı günlerde, onun isteğine göre yemek çeşidi artabiliyor. Yoksul vatandaşlara, her gün kuru gıda kolileri ile taze et de dağıtılıyor. Aşevine gelemeyecek kadar ağır hasta olanların gıda kolileri evlerine kadar teslim ediliyor. Aşevinde Ramazanda 2-3 kat daha fazla yemek pişiriliyor ve seyyar mutfaklar aracılığıyla çevre ilçelerdeki vatandaşlara da sıcak yemek servisi yapılıyor. Ekmekten, sebzeye, etten, kuru erzağa kadar her türlü bağışın kabul edildiği aşevinde, isteyen vatandaşlar, o gün pişen yemeğin masraflarını karşılayarak yoksul sofralarına katkıda bulunabiliyorlar. 1500 kişilik 2 çeşit sıcak yemek ikramında bulunmak isteyenlerin bin YTL’lik bağışta bulunması gerekiyor. Aşevinin, Kurtuluş Savaşı yıllarında askere sıcak yemek sağlamak için kurulduğunu belirten Kızılay Ankara Şube Başkanı Ahmet Hizanlıoğlu, 1924’ten itibaren de Hilal-i Ahmer Ankara Şefkat Ocağı adıyla savaştan çıkan yoksul halka sıcak yemek dağıtımına başlandığını anlattı. Aşevinin 84 yıldır 365 gün boyunca maddî durumu yetersiz kişilere hizmet verdiğini belirten Hizanlıoğlu, ‘’Aşevimiz, Ankara halkının merhamet elidir. Kazanımız, bağışçılar sayesinde kaynıyor. Yoksul sofralarındaki bir tas sıcak yemekte tuzu bulunsun isteyenleri buraya bekliyoruz’’ diye konuştu.

/ ANKARA

09.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Yargı reformu çağrısı

  RAMAZAN BARIŞ GETİRSİN

  Özok: Bizdeki demokrasi eksik, defolu

  Uzan’a ‘öfke kontrol’ cezası

  Ergenekon ziyaretine şikâyet

  Talat, Brüksel’de temaslarda bulunacak

  Bugüne kadar niçin susuldu?

  Bakan Eker’in annesi vefat etti

  Antalya'ya rekor turist

  Türklerin oturduğu bina kundaklandı

  Gürcistar'a yardım

  Ders zili onlar için çalmadı

  84 yıldır aş dağıtıyor

  Selimiye’ye ziyaretçi akını

  Amerika’da, reklâmlar gökyüzüne çıktı

  Kurbağaları kızdırmayın

  Camiye çıplak ayakla gelene, ücretsiz çorap

  İsveç’te alkollü araç kullanma cezası arttırılıyor

  Ağaçtan apartman, camdan otel

  Gripten bir ömür koruyacak aşı

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır