"Gerçekten" haber verir 09 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Özok: Bizdeki demokrasi eksik, defolu

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Özdemir Özok, ‘’Türkiye’nin ve dünyanın geldiği süreçte çağdaş, katılımcı ve çoğulcu demokrasinin ulaştığı bu evrede, hala ülkemizde parti kapatma davaları açılıyor olması, eksik defolu demokrasimizin bir sonucu olması yanında son derece üzüntü verici bir durumdur’’ dedi.

Yargıtay’da düzenlenen yeni adli yıl açılış töreninde konuşan Özok, 2007-2008 adli yılında yargının ‘’hiç hak etmediği olumsuzluklar yaşandığını’’ söyledi.

AKP’nin kapatılması talebiyle açılan dava sonrasında yaşananların Türk yargı sistemi tarihinde ders alınması gereken önemli bir süreç olduğunu ifade eden Özok, bu süreçte yurt içi ve dışından yapılan haksız, dayanaksız ve hukuk dışı saldırılar nedeniyle yargı adına büyük olumsuzluklar yaşandığını kaydetti. Özok, Anayasa Mahkemesinin, AKP’nin ‘’laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğu’’ yönünde hüküm verdiğini ve bu hükmün partiye yönelik kesin bir uyarı olduğunu ifade etti.

Özok, ‘’Türkiye’nin ve dünyanın geldiği süreçte çağdaş, katılımcı ve çoğulcu demokrasinin ulaştığı bu evrede, hala ülkemizde parti kapatma davaları açılıyor olması, eksik defolu demokrasimizin bir sonucu olması yanında son derece üzüntü verici bir durumdur’’ dedi.

Yargının yaşadığı sorunların ‘’Ergenekon’’ davası görülmeye başlandıktan sonra tekrarlanacağını düşündüğünü belirten Özok, Birlik olarak kapatma davasında olduğu gibi bu davada da objektif bir duruş sergileyeceklerini ancak sergiledikleri tavrın da bazı kesimler tarafından eleştirileceğini bildiklerini söyledi.

Özok, yargının tespit edilen ve yıllardır giderilemeyen sorunlarının kurumsal bir ‘’yargı reformu’’ ile çözümlenebileceğini anlatttı.

/ ANKARA

09.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Yargı reformu çağrısı

  RAMAZAN BARIŞ GETİRSİN

  Özok: Bizdeki demokrasi eksik, defolu

  Uzan’a ‘öfke kontrol’ cezası

  Ergenekon ziyaretine şikâyet

  Talat, Brüksel’de temaslarda bulunacak

  Bugüne kadar niçin susuldu?

  Bakan Eker’in annesi vefat etti

  Antalya'ya rekor turist

  Türklerin oturduğu bina kundaklandı

  Gürcistar'a yardım

  Ders zili onlar için çalmadı

  84 yıldır aş dağıtıyor

  Selimiye’ye ziyaretçi akını

  Amerika’da, reklâmlar gökyüzüne çıktı

  Kurbağaları kızdırmayın

  Camiye çıplak ayakla gelene, ücretsiz çorap

  İsveç’te alkollü araç kullanma cezası arttırılıyor

  Ağaçtan apartman, camdan otel

  Gripten bir ömür koruyacak aşı

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır