"Gerçekten" haber verir 09 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ergenekon ziyaretine şikâyet

MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı Av. Emrullah Beytar, Ergenekon soruşturması kapsamında Kandıra Cezaevinde tutuklu bulunan emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon’u ziyaret eden Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi’ye hukuka aykırı izin veren Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı ve Kandıra F Tipi Cezaevinden Sorumlu Cumhuriyet Savcısı hakkında Adalet Bakanlığ’ına şikâyette bulundu.

Av. Emrullah Beytar, Adalet Bakanlığı ek binası önünde yaptığı açıklamada, daha önce aynı komutanları Nur Serter’in ziyaret etmek istediğini fakat izin verilmediğini belirterek, “Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklu bulunan şüpheliler, emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon hakkında daha önce Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca ziyaret yasağı kararı verilmiş ve CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter’in, avukatı eşliğinde yapmak istediği ziyarete izin verilmemiş ve buna gerekçe olarak da savcılığın daha önce almış olduğu ziyaret yasağı kararı gösterilmiştir” dedi.

Eruygur ve Tolon’u ziyaret etmek maksadıyla Korgeneral Galip Mendi’ye izin verilip verilmediğinin sorulmasına rağmen bir cevap alamadıklarını ifade eden Beytar, şunları söyledi:

“Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheliler hakkında verilmiş bir ziyaret yasağı olmasına rağmen Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklu bulunan, emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon’u TSK adına ziyaret etmek isteyen Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi’ye izin verilmiş mi, verilmişse hangi nedenlerle izin verildiğini öğrenmek amacıyla Kocaeli Şubemizin yöneticilerinden Nigar Gümrükçüoğlu Bilgi Edinme Yasası çerçevesinde gerek Kocaeli Başsavcılığına ve gerekse de Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğüne yapmış olduğu başvurularda henüz herhangi bir cevap alamamıştır.”

Beytar, Kocaeli Savcılığının Galip Mendi’ye izin vermesinin TCK’nın 257. maddesine göre suç olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

“Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı Ergenekon soruşturması çerçevesinde tutuklu olarak bulunan Emekli Orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon’u TSK adına ziyaret etmiş bulunan Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi’ye izin vermiş olduğu takdirde bu izin kararının evrensel hukuk normlarına, Anayasa Mahkeme’sinin hukuk devleti anlayışına, AİHM’in hukukun üstünlüğü ilkesi kriterine ve anayasanın 10. maddesine aykırı bir işlem olduğu gibi bu kararı ile 5237 sayılı yasanın 257. maddesinde tanımı yapılmış bulunan ‘görevi kötüye kullanma’ suçunu işledikleri açıktır.”

MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı Beytar, açıkamanın ardından şikâyet dilekçesini Adalet Bakanlığı’na verdi.

Cemil YÜZER / ANKARA

09.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Yargı reformu çağrısı

  RAMAZAN BARIŞ GETİRSİN

  Özok: Bizdeki demokrasi eksik, defolu

  Uzan’a ‘öfke kontrol’ cezası

  Ergenekon ziyaretine şikâyet

  Talat, Brüksel’de temaslarda bulunacak

  Bugüne kadar niçin susuldu?

  Bakan Eker’in annesi vefat etti

  Antalya'ya rekor turist

  Türklerin oturduğu bina kundaklandı

  Gürcistar'a yardım

  Ders zili onlar için çalmadı

  84 yıldır aş dağıtıyor

  Selimiye’ye ziyaretçi akını

  Amerika’da, reklâmlar gökyüzüne çıktı

  Kurbağaları kızdırmayın

  Camiye çıplak ayakla gelene, ücretsiz çorap

  İsveç’te alkollü araç kullanma cezası arttırılıyor

  Ağaçtan apartman, camdan otel

  Gripten bir ömür koruyacak aşı

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır