"Gerçekten" haber verir 31 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Ali FERŞADOĞLU

Saldırgan İsrail’in nevrotik yapısı



Bu yazımızla asla ırk farklılığı gözetmek sûretiyle halkı kin ve düşmanlığa tahrik niyet ve kastımız yok. Maksadımız, tarihî, sosyolojik bir gerçeği vurgulamak; inancımızın temel kitabı olan Kur’ân’ın değerlendirmelerini nazara vermektir. Şöyle ki:

Yahudiler, kendilerini “seçilmiş ırk” olarak görmelerine mukabil tarihin hemen her döneminde başı önüne eğik bir durumda kalmalarının ürettiği psikoza bağlı olarak “acı”yı bir ticaret metaı haline getirdikleri bütün dünyanın kabul ettiği bir vakıadır.

Değerli bilim adamımız, Yahudilerin gerilim psikolojisini tahlil ile enteresan bakış açısı getiriyor:

“Bugün saldırgan İsrail belâsı defedilse bile, insanlık Yahudi-temelli çatışmacı bilimden yakasını kurtaramadıkça, dünyaya huzur ve sükûn gelmeyecektir. Bu arada, Yahudilerin bilim adına ortaya koyduğu çaba onlar adına bir gurur; ‘ilim talebinin farz olduğu’ bir dinin mensuplarının, bizlerin uyuşukluğu tuhaf bir burukluk sebebi değil midir? Büyük ölçüde Yahudilerin yönlendirdiği bilim ve bilim-destekli ideolojiler; şiddet üretmekten başka bir işe yaramadı. Filistin’de yaşananlar bu gerçeğin yalnızca bir parçasıdır.” (Yeni Asya-12/4/2002)

Kur’ân’ın Yahudilere (genel olarak) yaklaşımı şöyledir: “Yeryüzünde hep bozgunculuğa koşarlar. Allah ise bozguncuları sevmez” (Mâide, 64.) âyet-i kerîmesi ışığında onların hasis, bozguncu, fitne ve fesat çıkaran dehşetli bir yapıda oldukları anlatılır. Bu, bütün bütün münâsebeti kesmeyi değil, belki o milletin genel karakterini bilip, daima tedbir ile “hüsn-ü zan, fakat adem-i itimat” prensi-bini esas alma gereğini gösterir.

Yahûdilerin mukadderatıyla ilgili başka ibretli âyetler de var: “Sözlerini bozmaları sebebiyle onları lânetledik ve kalplerini katılaştırdık. İçlerinden pek azı hariç, onlardan daima bir hainlik görürsün.” (Mâide, 13) “Onlardan birçoğunun günah, düşmanlık ve haram yemede yarıştıklarını görürsün. Yaptıkları ne kadar kötüdür!” (Mâide, 62) “‘Şayet iddia ettiğiniz gibi ahiret yurdu Allah katında diğer insanlara değil de yalnızca size aitse ve bu iddiânızda doğru iseniz haydi ölümü temennî edin’ de. Onlar, kendi elleriyle önceden yaptıkları işler, günah ve isyanları sebebiyle hiçbir zaman ölümü temenni etmeyeceklerdir. Sen onları yaşamaya karşı insanların en hırslısı, düşkünü olarak bulursun.” (Mâide, 94-96.) “Rabbin, elbette kıyamet gününe kadar onlara en kötü eziyeti yapacak kimseler göndereceğini ilân etti. Şüphesiz Rabbin cezayı çabuk verendir. Ve O çok bağışlayan, pek esirgeyendir. Onları grup grup yeryüzüne dağıttık. Onlardan iyi kimseler vardır, yine onlardan bundan aşağıda olanları da vardır. Belki dönerler diye onları iyilik ve kötülüklerle imtihan ettik.” (A’raf, 167-168.)

Ne kadar fitne, fesat ve yıkıcı bir faaliyet varsa, çoğunlukla onun arkasında (ki, Kur’ân’ın da bir mû’cizesini teyid ediyor bu) Yahûdî vardır: Fransız İhtilâlinden, Marksizm, komünizm hareketinden tutunuz, hemen her bozgunun, fesadın arkasında Yahûdi parmağı, izi bulmak mümkündür. Rusya’da ki Bolşevizm ihtilâli, I. Dünya Harbi, Osmanlı Devleti’nin yıkılması, Filistin ve Irak zulümleri vesâire aynı kavmin fesadıdır.

Bunun mantıkî izahı şudur: Yahûdiler, peygamber katili olmaları, puta tapmaları, zulmetmeleri, hasis davranmaları, fitne ve fesat çıkarmaları gibi kötü hasletlerinden dolayı, dâima horlandı, aşağılandı; ülkelerinden kovuldu. Başkalarının hükümranlığında 2500 yıl vatansız, zillet içinde yaşadılar. (A. Cevdet Paşa, Kısas-ı Enbiya, s. 39-61; İbn-i Kesîr, Kısas-ı Enbiyâ, 2: 225-236) Bozgunculukları yüzünden dünyanın muhtelif bölgelerine sürüldüler. Gittikleri ülkelerde, toprağa bağlanmadılar. Ticâret ve san'ata ağırlık verdiler. Faiz ve tefecilik yaptılar. “Kendilerini korumak için de, ‘dernek, kulüp ve çeşitli yardım organizasyonları adı altında’ teşkilâtlandılar. Kendi rahatları için, başka grupları, milletleri biribirine düşürdüler. Sanki bu kötü hasletler damarlarına işlemiş, genlerine yerleşmiş, bir huy, bir karakter halini almış gibidir.” (İsmail Mutlu, Tarih Aynasında Yahûdiler, İst., 1992, s. 12-15, 85-126.)

Hiçbir gün geçmiyor ki, dünya kamuoyunda, medyada, İsrailli Yahudilerin bu katliâm ve vahşetlerini kınayan gösteriler; toplantılar, paneller, konuşmalar yapılmasın.

31.12.2008

E-Posta: [email protected] [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (30.12.2008) - Kriz, çalışma şevkiyle aşılır

  (29.12.2008) - İmtihan, tekâmül ve çalışma

  (27.12.2008) - Ekonomik krizi aşma ve kalkınma imâna bağlı

  (25.12.2008) - Şiddete değil, şefkate dayalı cihad-ı mânevî

  (24.12.2008) - Cihad ve çeşitleri

  (23.12.2008) - İslâm-barış ve cihad

  (22.12.2008) - Cihad ve müsbet hareket

  (20.12.2008) - Yöneticileri sorgulama cesareti ve şeffaflık

  (19.12.2008) - İslâmda yönetim biçimi

  (17.12.2008) - Tenkit meselesinde dikkat edilecek hususlar

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  H. Hüseyin KEMAL

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır