12 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Şükrü BULUT

Turuncu devrimin mengenesindeki Türkiye…


A+ | A-

Bu köşeyi takip eden sevgili okuyucularımız “Kemalizmin mengenesindeki Türkiye´yi” bilirler. Belki de bu yeni başlığımıza taaccüp edeceklerdir. Veya göz ucuyla bu köşeye dikkat edenler “Yeni bir komplo teorisi” diyeceklerdir.

Teknolojinin tetiklediği globalleşmeyi hesaba katmadığımız zaman, ister istemez mazinin derelerine yuvarlanırız. Globalleşmenin menfî ve müsbet birçok yeni teşekkülü beraberinde taşıdığını görmemiz gerekiyor. Doğruların meçhuliyete mahkûm edilemediği veya sansürün hakikati günyüzünden mahrum edemediği şu dönemde, kapitali ellerinde toplayan “haris milletin” yardımıyla, ahirzaman dinsizlerinin teknolojinin birçok imkânını maalesef ele geçirdiklerini de itiraf etmek zorundayız. Ahirzamanda hakim olacak efkâr-ı ammeye sahip olmak için şehirler arası otobüslerin koltuklarına varıncaya kadar ekran taktıran o cereyanın, cemiyeti toplu zihnî dönüşüme zorladığını kabul etmeyenler, bu zamanın dinsiz cereyanlarınca, sevdikleriyle birlikte avlanma ihtimaliyle karşı karşıya. Zira; Amerika ve Avrupa'dan esen “sefih ve dinsiz” medya rüzgârının samyeli gibi birçok güzel fikri kuruttuğuna ağlayarak şahit oluyoruz.

Globalleşmenin Kemalizmi küresel işbirliklerine mecbur ettiğini siz de biliyorsunuz. Bolşevizm ile Kemalizmin ortak çalıştıklarını bilenler, dünyayı turuncudan kızıla boyayan “yeni bolşeviklerin,” Kemalistlerin birçok taahhütlerini üstlenmelerine ve onların işlerini yeni teknoloji ve yeni formatlarla yapmalarına şaşırmamalıdırlar.

Ergenekon süreci beraberinde birçok istifhamı getirmiştir. 28 Şubat’tan bu yana TSK´nın ağırlığının iyice arttığı bir Türkiye'de, AKP'nin mütekait ve muvazzaf subayları kendi irade ve inisiyatifiyle hapse attırması mümkün değildi. Şemdinli savcısının başına gelenlerin hikâyesini bütün dünya duydu. Peki, TBMM'nin, hükümetin ve TSK'nın dışındaki “güçlü irade” ne olabilirdi? Siyasîlerin “Bizim dışımızda oluyor” dedikleri olayı kim organize ediyordu? Bunu emniyet kuvvetlerimize havale etmenin imkânsızlığını ise herkes biliyordur.

Sekiz seneden beri yaptıkları ve yapamadıkları ortada olan bu iktidarın, Cumhuriyet dönemi boyunca hiçbir siyasî gücün yapamadığı işleri yapar görünmesi, belki de hakikatin gizli tutulmasıyla millete bir hakaretti. Bedel ödemeye hazır olmadıklarını millete beyan eden, bürokratik oligarşinin engellemelerini aşamadıkları için milletin istediklerini yerine getiremediklerini hacaletaver halleriyle ifade eden bu siyasî kadroların millet iradesini temsil edemediklerini, ekonominin, dış siyaset ve iç emniyet noktalarında tutsak alındığını birileri iddia etse, elbette doğruluk payı olacaktır.

Turuncu devrim, global bir güç ile hiç görülmemiş bir tarzda her tarafa sirayet ediyor, karşı çıkanları “terbiye” ediyor. Bazıları PKK için Avrupa ürünü diyecekler. Bunu söylerken, Turuncu devrimin de, bolşevizmin de, kapitalizmin de ve bugünün saldırgan cereyanları olan neocon ve neoliberallerin de Avrupalı oldukları unutulmasın. Zihinlerinde Avrupa ile Amerika'yı ayırıyorlar. Bu yanlış, ahirzaman atlasını bilememekten kaynaklanıyor. Ne Kemalizmi, ne PKK'yı ve ne de bir başka iç cereyanı bitirmeyen, terbiye eden, rengini ve kendi formatını giydirip kendisine bağlayan bir cereyan var.

Bu arada efkâr-ı ammenin nazarından kaçmış bir noktayı da arz edelim. Bildiğiniz gibi Maliye Bakanımız daha önce Londra'daki bazı fonların yöneticisi olarak çalışıyordu. Buradaki fonların ve finans kuruluşların büyük bir kısmı neoliberal hareketi destekleyen Soros ve Rothschild şirketlerine aittir. Kürsel krizden bunlar sorumlu tutulmuştu. Ayrıca bütün bankalar zarara uğrarken, bu grup kâr ile çıktıl krizden. Aynı durum Türkiye’mizde de cereyan etmişti. Kriz piyasaları, maaşları, istihdamı ve yatırımları vurduğu halde, bankalar tıpkı Londra´da olduğu gibi krizden kârlı çıktılar. Bu hadise de ülkemizin çok tehlikeli noktaya sürüklendiğini acaba göstermez mi?




Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

12.03.2010

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Geri


Önceki Yazıları

  (05.03.2010) - Avrupa şeriatı bilmiyor…

  (26.02.2010) - Muallimül-ekber…

  (22.02.2010) - Turuncu Kemalizm

  (19.02.2010) - Ağlama Duvarı

  (15.02.2010) - İslâmla savaşılmaz

  (12.02.2010) - 28 Şubat bitti mi?

  (08.02.2010) - Sadece pazarcılara mı?

  (05.02.2010) - Hükümet AB’ye neden isteksiz?

  (01.02.2010) - Dindarlar AB'ye karşı olur mu?

  (26.01.2010) - Turuncunun aslı kızıldı

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Ali Rıza AYDIN

  Atike ÖZER

  Baki ÇİMİÇ

  Banu YAŞAR

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Gültekin AVCI

  H. Hüseyin KEMAL

  H.İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Muzaffer KARAHİSAR

  Nejat EREN

  Nurullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin YAŞAR

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl