07 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Mehmet KARA

Çıt çıkarmaya yüzleri olmayanlar


A+ | A-

Geçen hafta bugün 28 Şubat post modern darbesinin 13. yıldönümüydü. Gün dolayısıyla tüm Türkiye’de törenler düzenlendi. Hatta dış temsilciliklerde ve KKTC’de resmi törenlerle kutlamalar yapıldı! Darbenin ne kadar güzel bir şey olduğu, milletin hayrına olan bir gereklilik olduğu slayt gösterileri eşliğinde anlatıldı!

Tabiî ki böyle törenler yapılmadı, yapılamaz da. O zamanın kudretli generalleri, 5’li çete diye tarif edilen sivil toplum örgütleri, brifing alan hukukçulardan “çıt” çıkmadı. Çünkü, millî iradeye karşı yapılan bu “darbeyi” savunacak halleri de, yüzleri de yoktu. Tam tersi, bu sene daha bir başka tepkiler geldi. Türkiye’nin birçok ilinde demokrasiye inananlar “Bir daha asla” diyerek protesto gösterileri yaptılar. Bu seneki protestoların en önemli nedeni, son yıllarda bir bir ortaya çıkarılan darbe planlarına duyulan tepkiydi. 28 Şubat’la beraber bu darbe planları da protesto edildi. Hükümet yetkilileri sürecin 10 yıl bile sürmediğini söyleseler de tepkiler onu göstermiyordu. Çünkü bu süreçte gelen yasaklar hâlâ sürüyor. Yasaklar kalkmadıkça da sürecin bittiğini söylemek doğru olmaz.

ASGARİ ÜCRETLİYE HERKES ŞAŞIYOR?

Şubat ayı enflasyonu açıklandı ve beklenenin üzerinde çıktı. Yıllık enflasyon tekrar iki haneli rakamlara yükseldi. 2009 işsizlik rakamları açıklandı. 2009 yılında işsizlik oranı tarihî rekorlardan birini kırdı. Yeni yılla birlikte çalışanlara yapılan zamlar ortada. Asgarî ücret gerçekten de sefalet ücreti… Bunlar, son günlerdeki ekonomi haberlerinden bir kaçı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez, öyle bir fıkra anlattı ki, ekonomiyi özetlemeye yetiyor:

Bir gün ekonomiden sorumlu Alman, Fransız ve Türk ekonomi bakanları toplanmışlar. Fransız bakan, “Bizim ülkemizde açlık sınırı 900 Euro ama biz vatandaşımızı zorda bırakmamak için onlara 1400 Euro veriyoruz. Fakat bu 500 Euro’yu nerede harcadıklarını bir türlü öğrenemiyoruz” demiş. Sonra Alman bakan söz almış: “Bizim ülkemizde açlık sınırı 880 Euro ama biz ülkemizde işçileri mağdur bırakmamak için onlara 1500 Euro veriyoruz. Ama 620 Euro’yu nerede harcadıklarını bir türlü tespit edemiyoruz.”Sıra Türk bakana gelmiş: “Bizim ülkemizde açlık sınırı 893 TL. Biz işçilerimize 577 TL veriyoruz. Ama kalan 316 TL’yi nereden bulduklarını bir türlü anlamıyoruz!”

Sahi insanlar geçinebilmek için nereden para buluyorlar?

İYİ ADAM KÖTÜ ADAM!

Geçtiğimiz mahallî seçimlerde CHP’nin yaptığı açılımlar dikkat çekiciydi. Geleneksel CHP politikalarına uymayan açılımlardan birisi de “çarşaf açılımı”ydı. Seçimlerden sonra bu açımların birçoğu fos çıkmıştı. Seçimler öncesi çarşaf açılımı yapan CHP’liler şimdide çarşaf yırtma ve çiğneme açılımı yaptılar .Mersin’de kadın kolları üyesi bir gurubun çarşafları yırtıp ayakları altında ezmesi CHP’yi karıştırdı. Eylem yapanlar komik savunmalar yapıp, “günümüzde ülkenin üzerine çöken kara bulutları simgeleme anlamında siyah bezler kullanıldığını” söyleseler de samimi olmadıkları ortada.

Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu, CHP’ye karşı provokasyondur” derken, bazıları da çarşaf çiğneyenler gibi düşündüklerini açıkladılar. Disipline verilen çarşaf çiğneyen CHP’liler partiden istifa ettiler. Ama bu “iyi adam kötü adam rolü”nü oynamak anlamına geldi. Millet kimin samimî olduğunu çok iyi gördü ve bir yere not etti merak etmeyin…

ISLAKLIK KURUDU MU?

Hitabeti ile dikkat çeken Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın son günlerdeki bazı sözlerinin ardından dilediği “özür”lerle hatırlanır oldu. “İrtica ile Mücadele eylem planı”ndaki ıslak imza tartışmalarındaki son gelişmeleri soran gazetecilere çok kısa bir cevap verdi: “Islak imza kurudu artık…”

Arınç’ın konuşmasını devam etmesini bekleyen gazeteciler hem bu kısa cevaba hem de ifadeye şaştılar kaldılar. “Islak imza kurudu artık’ derken neyi kastetti?” diye birbirinin yüzüne baka kaldılar.




HABER - YORUM - ANALİZ
www.sentezhaber.com

07.03.2010

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Geri


Önceki Yazıları

  (06.03.2010) - Şok, şok, şok…

  (05.03.2010) - Dikkat! Hurda arabada yeni kazalar olmasın

  (28.02.2010) - Bin yıl mı beklemek lâzım?

  (27.02.2010) - Yeni anayasa sıkıştıkçahatırlanıyor

  (26.02.2010) - Aklınızdan dahi geçirmeyin

  (21.02.2010) - Hakikatlerin istikrar çizgisi

  (20.02.2010) - Artık söz değil, eylem zamanı

  (19.02.2010) - Havalecilik ya da topu taca atmak

  (14.02.2010) - Yeni anayasa yapılmalı; lâkin…

  (13.02.2010) - Siyaset hiç bu kadar...

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Ali Rıza AYDIN

  Atike ÖZER

  Baki ÇİMİÇ

  Banu YAŞAR

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Gültekin AVCI

  H. Hüseyin KEMAL

  H.İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Muzaffer KARAHİSAR

  Nejat EREN

  Nurullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin YAŞAR

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl