Mutfaktan... Tarifi veren: Gülten Örnek
Malzemeler:
l 250 gr tereyağ,
l 1 su bardağı pudra şekeri,
l Aldığı kadar un
(2-3 su bardağı)
İÇİ İÇİN:
l 2 paket 80 grlık sütlü çikolata.
YAPILIŞI:
Oda ısısında bekletilen tereyağ ve Pudra şekeri iyice karıştırılır. Vanilya aldığı kadar un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak kıvamda özlü bir hamur yoğrulur. Çikolatalar kare kare bölünür.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, elde yuvarlanır, içlerine birer parça çikolata konularak kapatılır. Hafif yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine hafif bastırılır. Bıçakla şekillendirilir. 170 derece fırında 15 dakika üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
Ev yapımı nefis biskrem kurabiyeler hazır. Afiyet olsun