"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Risale-i Nur'dan istifade ettik

03 Ağustos 2017, Perşembe 00:15
2017 hızlandırılmış Risale-i Nur okuma programı Kocaeli’de gerçekleştirildi. Programa katılanlar Risale-i Nur’dan istifade ettiklerini ve programların devam etmesini istediler.

Yeni Asya Vakfı Risale-i Nur Eğitim Merkezi tarafından organize edilen 2017 Yaz Hızlandırılmış Eğitim Programı Kocaeli Çamlık Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı Başiskele Temsilciliğinde gerçekleştirildi. Bir aylık bir program olan Hızlandırılmış Eğitimde, alanında uzman seminerciler ile müzakereli dersler ve şahsî okumalar yapıldı.

Program içerisinde hafta sonlarında piknik faaliyeti, İzmit turu, Yeni Asya gazetesi ile Eyüp Sultan Kabristanı’nda Üstadın talebelerinin kabirleri ve Yeni Asya Vakfı’nın ziyaret edildiği İstanbul turu düzenlendi. Program sonunda ise İzmitli okuyucularımızın desteğiyle bütün katılımcılara Risale-i Nur Külliyatı hediye edildi.

Abdullah Emre Benlice (İstanbul): Öncelikle programı gerçekleştirdiğimiz Kocaeli/Başiskele’de bulunan ağabeylerimizin birbirleriyle tam mütesanid hallerinden, şahs-ı manevilerinden istifade etti. Bizleri bir ay eksiksiz bir şekilde ağırladılar, misafir ettiler. Program ise, verimlilik, uhuvvet, muhabbet derecesi yüksek bir şekilde başlayıp aynı şekilde sona erdi. Fazlaca istifade ettiklerini düşünüyorum. İnşallah bir sonraki programlara yeni yeni müdakkik kardeşlerimizi bekliyoruz… 

Osman Yiğit (Gebze): Seviyeli bir program oldu. Hem kardeşler hem yardımcılar hem de ders yapan ağabeylerin karşılıklı istifade ettiği feyizli bir program oldu. Ders arasındaki sohbetler kaynaşmayı temin edip, muhabbeti ziyadeleştirdi. Bu güzide kardeşlerle, bundan sonrada daima beraber olacağız inşallah.

Mustafa Gönüllü (Şanlıurfa): Gerçekten hayatımın en güzel günlerini geçirdim. Mükemmel bir uhuvvet ortamı vardı. İlmi açıdan da çok istifadeli oldu. Herkesten Allah razı olsun. Gelecek programlarda buluşmak duâsıyla.

Mehmet Said Küçükçopur (Aydın): Ben 10-12 gün kadar kaldım ve bu sayede yaz tatilimi değerlendirdim. Bunu yapmasaydım koca tatil bomboş geçmiş olacaktı. Adeta bir yılın zekâtını verdim. Kalben aklen fikren rahatladım hafifledim. Bir de dikkatimi çeken; farklı yaşlarda, farklı kültürlerden, birbirini tanımayan 36 kişi bir ay boyunca beraber kalacak gezecek ve tartışma çıkarmadan, dostça, kardeşçe, ayrılacak bunun ehl-i dünyaca eşi, örneği yok. Allah bu hizmetleri ve hizmetkârlarını, madden, manen terakki ettirsin. Katılan herkese tebrikler teşekkürler.

Said Akça (Ankara): Gerçekten diğer programlardan çok farklı bir ortamdı. İstifadesi oldukça yüksekti, başta bu programı düzenleyen ağabeyler ve bize ders müzakeresi için gelen ağabeylerimizden Allah razı olsun.

Cündullah Direk (Ankara): Elhamdülillah abi ve kardeşlerimin gayretleri istifadeleri beni daha da duygulandırıp istifademi arttırdı, gerçekten çok samimî ve şevke medar oldu…  Cenâb-ı Hak böyle programlarla devamlı karşılaştırmayı nasip etsin inşallah… 

Harun Çetin (İstanbul): Farklı memleketlerden farklı kültürlerdeki kardeşlerimizle güzel bir uhuvvet ortamı yaşandı. Bütün kardeşlerimizin yolu açık olsun. En yakın organizasyonumuzda hep beraber buluşmak temennisiyle. Allaha emanet olunuz. 

Mehmet Emin Mumcu (Ankara): Okuyan ve araştıran kardeşlerimiz bir ay boyunca iman hakikatlerini tahkiki seviyeye çıkarmak için ilmî ve fikrî müzakerelerde yer aldılar. Hepsini tebrik ediyoruz ve tahkiki imanı elde etmeleri için duâ ediyoruz.

Mustafa Yıldız (Konya): Ben de 12 gün ancak katılabildim. Hedefimiz hepsine katılmaktı, ama olmadı. Bu kardeşlik ortamı, hiçbir yerde yok. Bütün kardeşler ağabeyler gerçekten sadece öğrenmek imanını kuvvetlendirmek feyiz almak için gelmişti. Sonradan gelmiş olmaktan dolayı başta çekincem oldu, alışabilirmiyim hemen diye düşünmüştüm, çok çabuk alıştım. Hem feyizli hem de güzel bir program oldu.

Fatih Aslantürk (İstanbul): Ben sadece 10 gününe katılabildim. Yine de çok istifade ettiğimi söyleyebilirim. Ağabeylerden, Allah razı olsun. İlgili Ağabeylerimiz, herhangi bir işi yapacakken çok organize bir şekilde yapıyorlardı, dikkatimi çekti. Binler tebrik.

Furkan Yüksel (Konya): “Bu yaz mevsimi, gaflet zamanı ve derd-i maişet meşgalesi hengâmı...” diyebileceğimiz bir vakitte yapılacak en hayırlı işlerden biriside imanî hakikatlerle meşgul olmaktı. Risale-i Nurlar’la meşgul olduk. Böyle programları şiddetle tavsiye ediyoruz.

Seyda Çalışkan (Malatya): Programa 10 gün katılabildim. Ama bu 10 gün benim için gayet iyi ve faydalı geçti. Organizasyon çok güzeldi. Farklı şehirlerden yeni kardeşlerle, ağabeylerle tanıştım. Emeği  geçen herkese binler teşekkürler...

Kamer Said Mor (İstanbul): Adından da anlaşılacağı gibi benim için gayet eğitici ve “hızlı” bir program oldu. Bazı konularda farkındalığım arttı. Bir aylık bir süre olması da güzel bir samimiyet oluşturdu aramızda.

Muhammed Nur Zengin (Konya): Âlem-i İslâmın kalbinin attığı efkârının canlandığı ferec-i İslâmiyet kapılarının aralandığı Kocaeli / Başiskele Medrese-i Nuriyemiz de şahs-ı manevinin azamî tecellisiyle birlikte Risale-i Nurlar’ı, Yeni Asya’yı ve Üstadı üç vechesiyle anlamaya çalıştığımız bir tarih buluşması yaşadık. 

Furkan Enes Durak (İstanbul): İçinde bulunduğumuz bu ahir zamanda, vaktimizi böyle ulvî ve kudsî bir dâvâda, kendimizi yetiştirmek açısından bu program gerçekten istifadeli oldu. Bu sayede fani ömrümüzün dakikalarının bakiye tebdil edildiği kanaatindeyim. İnşallah öğrendiğimiz bu iman hakikatlerini hayatımızda yaşayarak uygular, ve diğer insanlara da bu hakikatleri ulaştırırız.

Mahmut İlhan (Adana): Farklı illerden herkesin kendi isteğiyle katıldığı uzun vadeli programların ister istemez keyfiyeti yüksek oluyor. Format olarak farklı farklı abilerin derslerine girdiğimiz bir program olduğu için Risale-i Nur’a bakış açımız gelişti elhamdülillah. Keyfiyeti yüksek programların sayısının artması temennisiyle.

Bilal Lale (Çanakkale): Ben de programa dahil oldum.  Allah’a çok şükür iyi ki de dahil oldum, çok güzel insanlarla tanışmaya vesile oldu. Cenâb-ı Hak muvaffak etsin. Benden yana varsa hakkım hepinize helâldir. Siz de Helâl edin.

Veysel Karahan (Mersin): Çok istifadeli güzel bir program oldu. Allah hepinizden razı olsun.

Enes Çelebi (Bursa): Program gerçekten güzeldi. Bu programda samimiyet ve uhuvveti tam mânâsıyla yaşadık. Programın yoğunluğu sayesinde yeni pencereler açıldı. Elhamdülillah.

NURULLAH ÖZER - ABDULLAH EMRE BENLİCE / KOCAELİ

***

Konuyla benzer içerikler:

Sonsuz gençliği kazanmanın anahtarı: Gençlik Rehberi

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/kultur-sanat/sonsuz-gencligi-kazanmanin-anahtari-genclik-rehberi_436679

Risale-i Nur’dan doğru İslâmiyet dersini alan bir genç...

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/risale-i-nur-dan-dogru-islamiyet-dersini-alan-bir-genc_432625

Bu zamanda Risale-i Nur mu okunurmuş?

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/seyda-sultan-zengin/bu-zamanda-risale-i-nur-mu-okunurmus_431088

Risale-i Nur’u niçin çok okumalıyız, Risale-i Nur, neden bu asra bakan bir tefsirdir?

Risale-i Nur eserleri, muhtevası, telif ediliş tarzı, dili ve düzeni itibariyle diğer İslâmî eser ve tefsirlerden farklıdır.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/suleyman-kosmene/risale-i-nur-u-nicin-cok-okumaliyiz_414017

Mehmet Akif: En büyük âlim odur ki; İşaratü’l-İ’caz’ı anlasın...

Mehmet Akif Ersoy'un Büyük İslam Alimi Bediüzzaman Said Nursi ve Kur'an-ı Hakim'in hakikatli ve nurlu bir tefsiri olan Risale-i Nur Külliyatı ile ilgili değerlendirmeleri Risale-i Nur'un muhteva ve mesajının anlaşılması noktasında oldukça önem taşımaktadır.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/mehmet-akif-en-buyuk-alim-odur-ki-isaratu-l-i-caz-i-anlasin_419602

Doğru İslâmı anlama projesi: Medresetü’z - Zehra

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/halil-elitok/dogru-islami-anlama-projesi-medresetu-z-zehra_389766

Din ve fen ilimlerinin birlikte okutulduğu bir Bediüzzaman Üniversitesi

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/din-ve-fen-ilimlerinin-birlikte-okutuldugu-bir-bediuzzaman-universitesi_370309

Etiketler: risale-i nur
Okunma Sayısı: 3984
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı