14 Şubat 2013, Perşembe
YENİ Asya Dergiler Grubu Koordinatörü Abdullah Eraçıkbaş’ın eşi Zerrin Eraçıkbaş’ın cep telefonu, bilgisi ve talebi olmadan farklı bir operatöre geçirildi.
Kendisi Umre ziyaretinde iken gerçekleşen bu sahtekârlıktan, İstanbul dönüşü haberdar olan Zerrin Eraçıkbaş, mağduriyetini ilgili şirketlere ulaşıp anlatmaya çalıştıysa da karşısında müşteri hizmetleri temsilcisinden başka bir muhatap bulamadı. Avea kamu tarifesi abonesi olan Eraçıkbaş’ın, sözkonusu şirkete yaptığı müracaatı ilgisizlikle karşılandı. Müşteri temsilcileri şikâyetinin kendilerine değil karşı operatöre yapılmasını istediler.
Kimlik bilgileri kullanılarak yapılan bu sahtecilik yüzünden mağdur olan ve bir süredir iletişim hakkı engellenen Eraçıkbaş, çareyi yasal işlem yapmakta ve savcılığa suç duyurusunda bulunmakta buldu. Günlerdir Eraçıkbaş’ı oyalayıp, bu işlemin yapıldığı bayinin adı ve adresini vermemekte ısrar eden müşteri temsilcileri, yasal işlemin başlatılacağı tehdidi karşısında geri adım atarak, konunun çözüme ulaştırıldığı bilgisini verdiler. Konu hakkında hukukçuların görüşüne başvuran Abdullah Eraçıkbaş, bilişim suçları kapsamına giren bir sahtecilik hakkında avukatına talimat verip suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.
Okunma Sayısı: 909
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.