Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Yeni Asyadan Size

İhtiyarlar Risâlesi seslendirildi



Risâle-i Nurların tamamını seslendirmeyi hedefleyen Yeni Asya Prodüksiyon İhtiyarlar Risâlesini de çok farklı bir sesle dinleyicilerin hizmetine sunuyor.

Erdem Ali Özkan’ın seslendirdiği 2 cd’den oluşan eser, ayrıca 2 kaset olarak da hazırlandı.

İhtiyarlar Risâlesi, Risâle-i Nur Külliyatından Lem’alar isimli eserden 26. Lem’a, 17. Lem’a’nın 12. Notası ve Mektûbât’tan 21. Mektup’u ihtiva eder.

21. Mektup, aile içerisinde bulunan ihtiyar ve bakıma muhtaç anne-babaya, akrabaya veya sair mü’minlere karşı nasıl davranılması gerektiğini konu alır. 17. Lem’a’nın 12. Notası ise, bizzat Bediüzzaman’ın hayalen kabre girişini ifade ettiği etkileyici bir duâ metnidir.

“İhtiyarlar Lem’ası” olarak da bilinen 26. Lem’a ise, eserin asıl ve daha fazla yer tutan bölümüdür ve “ümit” anlamına gelen on altı “rica”dan meydana gelir.

Ricaların çoğu Isparta’da 1934 yılında Türkçe olarak telif edilmiştir. Esasında bu lem’anın başında “Yirmi altı rica ve ziya ve teselliyi camidir” denildiği halde, on altı “ricâ”nın yer almasıyla ilgili olarak şu not düşülmüştür: “Müellif-i muhteremin tashihinden geçen yazma bir nüshada, (Ilgazlı İsmail merhumun defterinde) bu lem’a hakkında, ‘Mütebaki kalan on dörtten tâ yirmi altıya kadar olan ricalar, malûm musibet (Eskişehir hapsi) yüzünden yazılmadı; onun mevsimi geçtiği için noksan kaldı’ denilmektedir.”

“Herbir ricanın başında, mânevî derdimi gayet elîm ve sizi müteessir edecek derecede yazdığımın sebebi, Kur’ân-ı Hakîmden gelen ilâcın fevkalâde tesirini göstermek içindir” diyen Bediüzzaman, eserlerinde, herşeye iman nuruyla baktığı ve baktırdığı gibi ihtiyarlığa da bu gözle bakar ve baktırır.

Yeni Asya Prodüksiyon önümüzdeki günlerde duyurulacak sürpriz çalışmalarla sizlerle olmayı hedefliyor.

***

Abone çalışmaları

Gazete abone çalışmaları yapmak üzere müessese bünyesinde görevlendirilen İbrahim Vapur faaliyetlerini sürdürüyor. Pilot bölge olarak seçilen Fatih, Esenler, Başakşehir, Mecidiyeköy, Zeytinburnu, Eminönü, Ümraniye, Gaziosmanpaşa ve Bahçelievler semtlerinde abone ve tanıtım çalışması yapan Vapur’un verdiği bilgiye göre güzel neticeler alındı. Hedef kitle belirlenerek ve bir program dahilinde yapılan çalışmalara, sözkonusu bölgelerdeki gazetemiz temsilcileri de katkı sağlıyor.

Ekip ruhu ile çalıştıklarını ifade eden Vapur, her Yeni Asya okuyucusunun eş, dost, akraba ve esnaf çevresinden vereceği referanslarla yeni okuyuculara ulaşabileceklerini belirtiyor.

Öte yandan, Bediüzzaman Haftası çerçevesinde tertiplenen panel ve konferanslarda da abone çalışmaları yapılarak, yeni promosyonların geniş kitlelere tanıtımı hedeflendi.

***

Can Kardeş’ten tiyatro kursu

Çocukların 26 yıllık arkadaşı Can Kardeş dergisi yeni bir projeye imza atıyor: Can Kardeş Çocuk Tiyatrosu. Can Kardeş’in çocuklara kazandırdığı değerleri san’atla desteklemeyi amaçlayan bu kursa katılmak için 7-12 yaş grubunda bulunmak ve dergi abonesi olmak şartı aranacak. Öncelikli olarak İstanbul’da, Edirnekapı ve Çamlıca Can Kardeş Köşklerinde başlayacak tiyatro kursları talebe göre, diğer illerimizde de yaygınlaştırılacak. Eğitimi, Bizbize Tiyatro Grubu tarafından verilecek kursta çocuklar diksiyon dersleri de alabilecek.

Haziran ayı ortalarında, okulların tatile girmesiyle birlikte başlayacak kurs için ayrıntılı bilgi 0(212) 655 88 59 - 295 no’lu telefondan öğrenilebilir.

***

Ve kampanya

Hız kesmeden süren kültür kampanyamızın son halkası olan Rüya Tabirleri’nin kupon neşri 1 Nisan’da başladı. Bir yönüyle önceki kampanyamızın hediyesi olan Rüya Ansiklopedisini tamamlayıcı bir fonksiyon üstlenen esere 59 kupon karşılığı sahip olabileceksiniz. Kampanyamızdan geç haberdar olanlar, ya da bir şekilde gazetemize ulaşamayanlar için de fırsat kaçmadı. Kupon neşri bitiminde yayınlanacak yedek kuponlarla eksikler tamamlanabilecek.

Kampanyanın abone çalışmaları tanıtım afişleri ve temsilcilerimize gönderilen örnek kitaplarla sürüyor.

Bir hatırlatma: Gazetemize yeni abone olan okuyucularımız, arzu ettikleri takdirde bir önceki hediyemiz olan Rüya Ansiklopedisini de uygun bir bedelle edinebilirler. Bunun için abone ve satış temsilcimizle görüşmeniz yeterli olacak. Rüya Ansiklopedisi ise az bir gecikme ile önümüzdeki haftalarda elinizde olacak.

Hepinize hayırlı haftalar diliyoruz.

02.04.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (26.03.2007) - Teşekkürler

  (19.03.2007) - Biz muhabbet fedaileriyiz

  (12.03.2007) - Hafta heyecanı

  (05.03.2007) - Muhabbet rüzgârı esecek

  (26.02.2007) - Sevincimiz paylaşıldı

  (19.02.2007) - 37 onurlu yıl

  (12.02.2007) - İnsan hakları ve Yeni Asya

  (05.02.2007) - İlkeli gazete

  (29.01.2007) - Kampanyada son hafta

  (22.01.2007) - Aydınlar konuşuyor

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004