Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Yeni Asyadan Size

Bediüzzaman Haftası gönülleri fethetti



Bediüzzaman Haftası mânâsına uygun bir atmosfer içinde idrak edildi. Etkinliklerin Türkiye çapında estirdiği heyecan fırtınası yurt dışına da taştı. Konusu ‘toplumsal barış için sevgi’ olarak belirlenen bu seneki faaliyetlerde konuşmacılar, sevgisizliğin yansıması olarak ortaya çıkan şiddete, çatışmalara, manevî bunalımlara, aile içi iletişimsizliğe Kur’ân’dan, Peygamberimizin örnek ahlâkından ve Risale-i Nur’dan alıntılar yaparak çözümler sundular.

Muhtelif bölgelerde gerçekleştirilen etkinlikler, gazetemizde de haberleştirilerek okuyucularımıza duyuruldu.

Bizim Radyo’nun canlı yayınladığı İstanbul ve Bursa’daki panellere Bediüzzaman Hazretlerinin hizmetinde bulunmuş talebelerinden Mustafa Sungur ve Mehmet Fırıncı da katılarak, yaşanan duygusal sahnelere hoş bir renk kattılar. Meclis Başkanı, Başbakan, bakanlar, siyasî parti liderleri başta olmak üzere mahallî ve mülkî erkânca gönderilen yüzlerce kutlama telgrafı da toplantıların dikkatle izlendiğini ve önemsendiğini ortaya koydu.

Bediüzzaman Said Nursî’nin vefat tarihini içine alan günlerde yoğunluk kazanan etkinliklerde konuşmalar, Said Nursî’nin dile getirdiği “Muhabbet şu kâinatın bir sebeb-i vücududur,” “Biz muhabbet fedaileriyiz, husumete vaktimiz yoktur” gibi; derin, kapsamlı ve kucaklayıcı bir sevgi felsefesinin çarpıcı ve vurucu ifadesi olan sözleri etrafında şekillendi.

Risale-i Nur Ensitüsü tarfından gerçekleşen etkinliklerin hafta mânâsını pekiştirecek bir şekilde önümüzdeki yıllara da taşınması hedefleniyor.

***

Mehmet Emin Birinci’yi ahirete uğurladık

Ömrünü, genç yaşta tanıma bahtiyarlığına eriştiği Bediüzzaman’a ve Risale-i Nur’a hizmetle geçiren Mehmet Emin Birinci’yi bekâ âlemine yolcu ettik. Risale-i Nur’un ilk defa matbaa ile neşrini gerçekleştirenler arasında yer alan Birinci, hayatının sonuna kadar yurt içi ve dışında bu eserlerin tanınması, okunması ve yaşanması için çalıştı. Cenazesi, on binleri bulan muhteşem bir cemaatin katılımıyla Eyüpsultan Kabristanına defnedilen Birinci, vefatıyla Risale-i Nur müntesiplerinin buluşma ve kucaklaşmasına da vesile oldu.

Yeni Asya ve Bizim Radyo vefat öncesi ve sonrası yaptığı yayınlarla Birinci Ağabeyin hizmet hayatını hatırlatmaya yardımcı oldu. Allah mekânını Cennet etsin.

***

Hanımlar Rehberi yeni tanzimle yayınlandı

Büyük boy külliyatın yeni tarzıyla neşrini tamamlayan Yeni Asya Neşriyat, cep boy risalelerin dipnotlu, lügatçeli ve indeksli olarak yeni tanzimle yayınını sürdürüyor. Bu çerçevede Hanımlar Rehberi yeni tanzimle satışa sunuldu.

Hanımları “şefkat kahramanı” olarak gören Bediüzzaman Hazretleri, tıpkı gençler için Gençlik Rehberi yazdığı gibi, hanımlar için de bir Hanımlar Rehberi yazmanın gerekliliğini şu sözleriyle dile getirir:

“..bu gece şiddetli bir ihtarla kalbime geldi ki: Madem on beş sene evvel gençlerin istemeleriyle Gençlik Rehberi’ni onlar için yazdın ve pek çok istifade edildi. Halbuki hanımlar taifesi, gençlerden daha ziyade bu zamanda öyle bir rehbere muhtaçtırlar.” (Lem’alar, s. 201)

Hanımlar Rehberi’nin ihtiva ettiği konuların başlıcalarını şöyle sıralayabiliriz: Kadınların ahiret mutlulukları gibi dünya mutluluklarının da İslâm dairesinde olduğu, evlilikte dikkat edilecek hususlar, kadınlardaki yüksek şefkat duygusunun ahirzamanda önemli bir esas olması, imanın ihtiyar kadınlara verdiği teselli, tesettür, taaddüd-ü zevcat meselesi, büluğ çağına ermeden vefat eden çocukların durumu, vs...

Eserde ayrıca Risâle-i Nur hizmetinde bulunan hanımlara ait mektuplar da yer almaktadır.

***

“Nur’un Sadık Kahramanı: Zübeyir Gündüzalp”

Bediüzzaman’ın “Kâinata değişmem” dediği sadık talebesi Zübeyir Gündüzalp’in hayatı kitaplaşıyor. Eğitimci-yazar İbrahim Kaygusuz’un, yaşadığı mahalleri dolaşıp, çocukluğundan itibaren ebedî âleme göçene kadar bire bir Zübeyir Gündüzalp’le hayatı kesişenlerle görüşerek kaleme aldığı eser, önümüzdeki günlerde “Nur’un Sadık Kahramanı: Zübeyir Gündüzalp” ismiyle piyasaya sunulacak.

Lahika sayfamızda geniş bir özetini yayınlamaya devam ettiğimiz eser, Zübeyir Gündüzalp’in hayat hikâyesi ve örnek hizmetlerini akıcı ve sade bir dille ele alıyor.

***

Dergilerimiz seçkin mağazalard

Yeni Asya Medya Grup tarafından yayınlanmakta olan Köprü, Bizim Aile, Genç Yaklaşım ve Can Kardeş dergileri, NT mağazalar zincirinin ülke genelindeki 73 şubesinde satışa sunuldu. Prestij marketleri ile Diyanet Yayınevinin Ankara ve İstanbul’daki kitap mağazalarında da sergilenecek olan dergilerimize bundan böyle daha kolay ulaşılabilecek.

Hepinize hayırlı haftalar diliyoruz...

09.04.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (02.04.2007) - İhtiyarlar Risâlesi seslendirildi

  (26.03.2007) - Teşekkürler

  (19.03.2007) - Biz muhabbet fedaileriyiz

  (12.03.2007) - Hafta heyecanı

  (05.03.2007) - Muhabbet rüzgârı esecek

  (26.02.2007) - Sevincimiz paylaşıldı

  (19.02.2007) - 37 onurlu yıl

  (12.02.2007) - İnsan hakları ve Yeni Asya

  (05.02.2007) - İlkeli gazete

  (29.01.2007) - Kampanyada son hafta

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004