03 Aralık 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Cevher İLHAN

“Amerikan belgeleri”yle ABD’nin PKK’ya desteği... (2)


A+ | A-

Sekiz bine yakını Türkiye hakkında olan sızdırılan ya da servis edilen 251 bin “gizli belge”nin ancak 200’ü açıklanan kontrollü-plânlı “Wikileaks deşifreleri”nde, ABD’nin PKK’ya desteği belgeleniyor.

Irak’taki Amerikan işgal güçlerinin PKK’ya çok büyük silâh yığınını bıraktığı, terör örgütünün Türkiye’deki kanlı eylemlerini, bombalama ve saldırılarını haber vermediği, dahası göz yumduğu, tek tek olayların ispatıyla açık bir biçimde kaydedilmiş…

Amerikan Dışişleri Bakanı Clinton, her ne kadar “Amerikan yönetiminin bu belgeleri paylaşmadığını” söylese de Washington’un şimdiye kadar “sahte” demediği ve açık bir biçimde “gerçekliğini” onayladığı orijinal gizli diplomatik yazışmaların ifşaatından “utanmak” bir yana, en ufak bir imâ ile bile olsa inkâr etmiş değil…

Böylece “Öcalan’ın yakalanıp paketlenerek Türkiye’ye teslimi ile başlayan ve Bush döneminde PKK’nın “ortak düşman” ilan edilmesiyle ve “istihbarat paylaşımı ve askerî operasyonlara destek”le propaganda edilen süreçte, ABD’nin iddia edildiğinin aksine, terör örgütünü her yönüyle koruyup kolladığı bir defa daha Amerikan diplomatlarının Washington’a iletilen “diplomatik kriptolar”la açığa çıkmakta. (Gazete.com, 26.11.2010)

“Kuzey Irak’ta görev yapan Amerikan ve İsrailli subaylarının ve istihbaratçıların PKK ile doğrudan temas kurduklarına dair “belgeler”de yer alan “bilgiler”, bunun itirafı…

PKK’YA SİLÂH VE EĞİTİM…

Mesela, Amerikan Dışişleri’nin 1979’daki “PKK terörist bir örgüttür” kararına rağmen, 17 Kasım 2004’te Bakuba ve Tikrit’te Amerikan güçlerince gözaltına alınan PKK’lı teröristler, Amerikan askerî belgelerinde “özgürlük savaşçıları” olarak tanımlanıp serbest bırakılmış.

25 Şubat 2006 tarihli ve daha sonraki dokümanlarda ise Amerikan güçlerinin Irak’ın çeşitli bölgelerinde teröristleri bile bile yakalamadığı, dahası tutuklanan teröristlerinin serbest bırakılmasına aracılık ettiği yazılmış.

Bilindiği gibi daha önce Başbakan Erdoğan, ABD’nin işgalle dağıttığı Irak ordusunun tanktan uçaksavara hafif ve ağır silâhlarını PKK’ya vermesinden yakınmıştı. Amerikan ordusunun terör örgütüne ayrıca silâh ve mühimmat verdiği, Amerikalı ve İsrailli subayların başta Kandil olmak üzere Kuzey Irak’taki kamplarda teröristleri eğittiği Amerikan Kongresi’nin kararı ve Amerikan savcılarının kararıyla ortaya çıkmıştı. Wikileaks’in Washington’da resmî işlem gönderilmiş “ifşaatları”nda bunlar da belgeleniyor.

Kuzey Irak’ta CIA peşmergelerini “koordine” eden ABD’nin Delta Force özel kuvveti bünyesinde, “gayri-nizami harp”, “terör ve karşı-terör” ve “genel kontrol uzmanları”ndan oluşan Amerikan askerî timlerinin, bölgedeki PKK teröristlerine silâhlı eğitim verdiği, daha evvel Frankfurter Allgemaine, Observer gibi Avrupa gazetelerinde ve Londra’da çıkan El Hayat adlı gazetede yayımlanmıştı. “Wikileaks belgeleri”nde bunlar da doğrulanıyor.

Keza Körfez Savaşı sonunda, Irak depolarındaki ve peşmergelerin elinde bulunan silâhların önemli bir yekûnunun PKK’nın eline geçmesini CIA’nın sağladığı, İncirlik’ten kalkan Çekiç Güç’e bağlı uçakların PKK’ya havadan malzeme attığı, hâlen soruşturulan garip bir “uçak kazası”na kurban giden Jandarma eski komutanı Org. Eşref Bitlis’in hazırladığı ve Genelkurmay eski Başkanı Doğan Güreş’in teyid etiği raporla belirlenmiş. (Aksiyon, 28.10. 1995)

1980 öncesi ve sonrasında ABD’nin Belçika üzerinden “dekorasyon malzemesi ve lamba ayağı” etiketiyle binlerce İspanyol mavzerinin PKK’ya gönderdiği, 12 Ağustos 1977 tarihli “gümrük müfettişi raporu”nda bildirilmekte. 2001’de ABD’nin kirli işlerini yürüten ve uyuşturucu trafiğinin yönetildiği merkez olarak tanıtılan Hollanda’nın “ABD’nin Irak plânları” kapsamında kışkırtma amacıyla PKK’ya yeniden silâhlı eylemlere girişmesi için silâh ve malzeme vaadinde bulunduğu, askerî uzmanlarca tesbit edilmiş…

ABD’ye bağlı çalışan NATO’nun Türkiye kolunun 1990 sonrasında PKK’ya silâh sattığı ve İsrail’den alınan silâhların bir kısmının PKK yöneticilerine teslim edildiği ifâde edilmekte.

UYUŞTURUCU VE FİNANS DESTEĞİ…

Yine PKK’nın gelir kaynaklarının başında geldiği bizzat Öcalan tarafından itiraf edilen uyuşturucu kaçakçılığının ve nüfuz ticaretinin CIA’nın denetiminde yürüttüğü, CIA’nın uyuşturucu ihâlelerinin önemli bölümünü PKK’ya verdiği, “gizli belgeler”le ortaya dökülmekte.

Bunların yanısıra ABD’nin terör örgütünün para ve finans kaynaklarını güvence altına alıp çeşitli illegal kanallarla para yardımında bulunduğu yine bu “belgeler”le su yüzüne çıkmakta. 27 Aralık 2002’de CIA’nın ABD’den “Littleford” isimli işadamı tarafından banka havalesiyle “hayali cam sehpa ithalatının ödemesi” perdesinde 125 milyon doların Suriye’deki PKK’lı bir işadamına yollanması, bu konuda Amerikan resmî makamları ve PKK tarafından yalanlanmayan belgelerden biri.

Kısacası, AKP Genel Başkan Yardımcısı Çelik’in ifâdesiyle “Bu (Wikileaks) işten en çok hoşlanan İsrail”se, “gizli belgeler” ifşa edildikçe, en çok zarardîde olan Türkiye. Ne var ki AKP sözcüleri, hâlâ dünyada en çok “kriptolar”ın Türkiye’den gönderilmesini, “AKP iktidarının aktif politikaları”na yorumlamakla kalıyor; Başbakan, sâdece hakkındaki iddialara cevap vermekle yetiniyor.

Ve “gizli kriptolar”ı teğet geçme ve geçiştirmeye çalışan siyasî iktidar, ABD’nin AKP’ye desteğine değinmiyor. Garip, çok garip…

03.12.2010

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (02.12.2010) - “Amerikan belgeleri”yle ABD’nin PKK’ya desteği... (1)

  (01.12.2010) - “Wikileaks belgeleri”nde gizli kirli savaş…(2)

  (30.11.2010) - “Wikileaks belgeleri”nde gizli kirli savaş... (1)

  (29.11.2010) - YAŞ’zedelerin hakları ve mağduriyetleri

  (28.11.2010) - “YÖK reformu” da seçim sonrasına!

  (26.11.2010) - “Stratejik derinlik”te boğulan dış politika…

  (25.11.2010) - “Büyük şövalye ödülü” ve “cehâlet”!

  (24.11.2010) - Gündemden sarkanlar…

  (23.11.2010) - “Füze Kalkanı” oyunu ve yanıltması (2)

  (22.11.2010) - “Füze Kalkanı” oyunu ve yanıltması (1)


Son Dakika Haberleri

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Abdullah ŞAHİN

  Ahmet ARICAN

  Ahmet BATTAL

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Ali Rıza AYDIN

  Atike ÖZER

  Baki ÇİMİÇ

  Banu YAŞAR

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Gültekin AVCI

  H. Hüseyin KEMAL

  H.İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Hakan YILMAZ

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehmet YAŞAR

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Muzaffer KARAHİSAR

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Saliha FERŞADOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  YENİ ASYA NEŞRİYAT

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin YAŞAR

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.