Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Mehmet KARA

Ortadoğu'nun kanserli uru



“Baskın esnasında, hamile kadınların karınları yarılarak bebekleri dışarı çıkarılmış, kurbanların organları parçalanmış, çocuklar dövülmüş ve tecavüze uğramıştır. Deir Yassin katliamı sırasında, 52 çocuk annelerinin gözleri önünde öldürülmüş ve daha sonra da başları kesilmiştir. 60’dan fazla kadın ise, vücutları parçalanarak öldürülmüştür. Baskından sağ olarak kurtulabilenlerden bir anne, yaşadığı dehşeti şu şekilde aktarmıştır: ‘Bir askerin 9 aylık hamile olan kızımı yakaladığını gördüm. Makinalı tüfeğini önce çenesine doğrulttu, sonra içinde ki tüm mermileri kızımın üzerine boşlattı. Hepsi birer kasaba dönüşmüşlerdi. Daha sonra bir bıçak çıkardı ve kızımın karnını yarıp bebeğini dışarı çıkardı…”*

Gözü dönmüş İsrail askerlerinin yaptıkları ve İsrail’in politikasının ne kadar insanlık dışı olduğu işte bu cümlelerde açıkça görülüyor.

İşte İsrail budur…

***

İsrail kurulduğu günden bu yana kana doymuyor. Yaptığı insanlık dışı saldırılarla ünlenen ve “terörist devlet” olarak anılan İsrail, bu kötü Ünvanını son günlerde daha da pekiştirdi. İnsanlıktan nasibini almayan İsrail yönetimi, Filistin ve Lübnan’da kundaktaki bebekler, kadınlar ve yaşlıları ABD yapımı silâhlarla acımasızca katlediyor. Yüzbinlerce insanı evinden yurdundan ediyor, etmeye de devam ediyor.

1948 yılında Ortadoğu’nun göbeğinde kanserli ur gibi kurulan İsrail, kurulduğu günden beri hep kan ve gözyaşına neden oldu. İsrail’in nasıl kurulduğuna bakıldığında, bu sözlerimizin ne anlama geldiği daha iyi anlaşılacaktır.

* * *

Filistin topraklarındaki karışıklık, 1917’de burada bir Yahudi devleti kurulması girişimiyle başlar. Dönemin İngiltere Dışişleri Bakanı Arthur Belfour, 1917 yılında Filistin toprakları üzerinde Yahudi devleti kurulacağı yolunda bir deklarasyon yayınlar. Filistin toprakları, 1918 yılında İngilizler tarafından işgal edilir. İngiliz işgali, 24 Temmuz 1922 tarihinde Milletler Cemiyeti tarafından onaylanır ve Filistin toprakları resmen İngilizler’in vesayetine verilir.

İngiliz işgalinden sonra Yahudilerin Filistin topraklarına göçü de hızlanır. İşgal yönetimi, Yahudilerin “vaad edilmiş’’ olarak nitelendirdikleri bu topraklara yerleşebilmeleri için her türlü imkânı hazırlar. 1919’da Filistin’de Arapların sayısı, Yahudilerin 16 misliyken, 1947’de Yahudi sayısı ile Arap sayısı eşit duruma gelir. Bu yıldan sonra ayaklanmalar, çatışmalar, katliâmlar İsrail’in kurulduğu 1948 yılına kadar devam eder.

İsrail Devleti’nin kurulmasından önce Filistin halkını yaşadıkları topraklardan çıkarma görevini Haganah, Irgun ve Stern çeteleri yürütür. İsrailliler 1948 öncesinde bu terör örgütleri ile daha sonra da İsrail ordusu aracılığı ile tarihte eşine zor rastlanır bir terör uygular. Geleceğin İsrail Başbakanlarından Irgun Terör Örgütü lideri Menahem Begin, uyguladıkları terörün stratejisini şu sözlerle tarif eder: “Arapların savaşı, ancak evlerinin, kadınlarının ve çocuklarının savunması üzerine kurulu olabilecek.” Yani, İsrail'in savaşı masum halk ile olacaktır…

Gerçekten de o tarihten beri Müslümanlar evlerini, çocuklarını ve kadınlarını İsrail teröründen koruyabilmek için mücadele veriyor. Üstelik bu terör, İsrail Devleti’nin sistemli bir devlet politikası olarak süre gelmiştir.

* * *

Şu iyice bilinmelidir ki, önce bu sorunun adını doğru koymak gerekir. Ortadoğu’daki sorun İsrail sorunudur. İsrail’in işlediği katliâmlardır.

İsrail’in giriştiği insanlık dışı saldırılar bir savaş olarak kabul edilemez. Bu saldırılar hiçbir şekilde meşrû kabul edilemez. İsrail bir devlet gibi değil hiçbir kuralı olmayan bir terör örgütü gibi davranmaktadır.

Şimdi Ortadoğu’da “Yeni Ortadoğu” plânları masum insanların kanı üzerinden yapılıyor. Ama biz inanıyoruz ki, zulüm abad olmaz. Zalimler için yaşasın cehennem…

* * *

Son bir not: Türkiye-İsrail Dostluk Grubu’ndan 70’in üzerinde milletvekili İsrail’in “devlet terörü”ne tepki göstererek istifa etti. İstifalar daha da artabilir. Bizce verdikleri karar doğru. Yapılması gereken de bu… Ancak bizim burada dikkatimizi çeken İsrail kurulduğu günden bu yana Ortadoğu’da hep yaptığı zulümleri ile anılırken Meclis’in neredeyse yarısına yakının (550 milletvekilinden 263’ü bu gruba üyeydi) “Dostluk Grubu”na üye olmaları oldu. Yani, İsrail “devlet terörü”nü şimdi yapmıyor ki…

Biz bir anlam verEmedik, ya siz?

*Arafat Hijazi, Deir Yassin: The Roots and Dimensions of the Crime in Zionist Thought, s. 63

05.08.2006

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (02.09.2006) - Memuruna “cimri” ülke

  (27.08.2006) - Gül Filistinli ailelerle de “gizli” görüşmüş müdür?

  (26.08.2006) - “Memurun hakkı”'ndan kim gelecek?

  (22.08.2006) - Karar öncesi düşünülmesi gerekenler...

  (20.08.2006) - Lübnan’da silâhlar sustu; ya Filistin’de?

  (19.08.2006) - Siyaseti ısıtacak konular...

  (13.08.2006) - Ey dünya; utan...

  (12.08.2006) - Yeni “dizayncılar”

  (06.08.2006) - Ey, katiller! Küçücük Hasanlar size ne yapabilir?

  (05.08.2006) - Ortadoğu'nun kanserli uru

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahaddin YAŞAR

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004