Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ali FERŞADOĞLU

Enerji boyutları, insan ve imân



Ruh/duygu-bedenimiz ile enerji boyutları ve kâinatın tüm unsurları arasındaki inanılmaz bağlantı, alış veriş, karşılıklı etki ve tepkiler var. Dolayısıyla iman gücümüzü dimağımız (hayal, vehim, akıl, hafıza, zekâ, kuvve-i müfekkire), kalbimiz/duygularımız ile psiko-biyo-fizyolojik yapımız ve kâinat-insan arasındaki enerji boyutları ve bu etki-tepki birlikteliğiyle ortaya çıkarabiliriz.

Enerji boyutları, madde-mânâ, psikofizyolojik beraberliğin formüllerini kavramak gayet basit. Önce, herkesin kavrayabileceği şu fizikî kural penceresinden bakalım: Tüm canlıların bütün hücrelerinin etrafında elektrostatik, tüm moleküllerin manyetik rezonans ve bitkiler dahil geniş manyetik alanlar mevcuttur. Hayvanî ve nebâtî (bitkisel) özellikler; madenî (fosfor, altın, bakır, demir, kükürt, kalsiyum gibi elementler) ve bunların kimyevî reaksiyonlarından hasıl olan güçlerdir. Bilindiği gibi, içinde elektron, nötron, proton ve sair yüzlerce unsur olan hücre, sıkılma-kasılma ve gevşeme ile çalışır. Böylece kinetik bir enerji ortaya çıkar.

Biyo-manyetik enerji ise; ısı, ışık, elektrik gibi tabiatta var olan bir kanun, bir güç kaynağıdır. Hücre molekülleri, yüksek frekanslı salınım veya ritimleri sonucunda biyo-elektromanyetik güç, çeken/cezbeden bir kuvvet açığa çıkarıyor ve bunu çok uzak mesafelere gönderebiliyor. Buna manyetik (mıknatısî çekim) alanı da denebilir. Seyyal/akışkan olan manyetik (mıknatısî çekim) alanı, manyetik kuvvet, rûhî enerjinin bir görünümüdür. Diğer taraftan, metafizik (madde ötesi) âlemde de melekî, cinnî, şeytânî gibi binlerce çeşit lâtif enerji boyutları, yâni, akışkan lâtif, enerji akımlarının yüzdüğü ve uzayı dolduran esîr maddesiyle birlikte, câzibe/çekim itme gücü gibi sayısız enerji türleri veya elektro-manyetik dalgalar bulunur.

Ayrıca, astro-fiziğe göre, bu akışkan lâtif, enerji akımlarının yüzdüğü ve uzayı dolduran esîr maddesi bulunur. İşte bu güç akımları, câzibe (çekim) itme gücü ve sair tüm enerji boyutları potansiyel halinde insan ruh ve bedenine de potansiyel çekirdek halinde yerleştirilmiştir.

İnsan; kâinattaki bütün enerji boyutları ve rûhânî varlıkların tümünden süzülmüş ve her şeyi kendinde toplanmış muhteşem bir varlıktır. Diğer bir ifadeyle, büyük âlemin kitabına (kâinata) bir fihriste olarak yaratılmış; kâinatın bir minyatürü. Gayb (metafizik/madde ötesi) âlemde ise, melekî, cinnî, şeytânî gibi nurdan ve nardan/ateşten yaratılmış binlerce çeşit lâtif enerji boyutları da vardır. Rûhumuz; gayb denen metafizik âlemdeki rûhî varlıkların özelliklerinden özetlenerek, komprime ve lâtif bir enerji boyutu sûretinde yaratılmıştır.1 Bunun yanında bize, enerji biriktirme, odaklaştırma, yönlendirme, cezp etme, gönderme vs. potansiyel özelliği ve gücü verilmiştir.

Herbiri bir enerji boyutu olan sevgimiz, ibadetimiz, duâmız, ihlâsımız ve sair bütün olumlu duygu ve hasletlerimizle hücrelerimize de olumlu sinyaller, mesajlar göndeririz. Bunun anlamı da, imanımızı istediğimiz kadar yükseltebileceğimiz, güçlendirebileceğimizdir.

Dipnot:

1-Sözler, s. 476

GEÇMİŞ OLSUN:

Yalova

Temsilcimiz Hasan Ürekli’nin oğlu Gürkan bir trafik kazası geçirmiştir. Geçmiş olsun der, Cenâb-ı Hak’tan acil şifalar dilerim.

11.11.2006

E-Posta: [email protected] [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (09.11.2006) - “Temel özelliğin de olsa, düşünme, konuşma!”

  (08.11.2006) - Ölülerin ve Ecevit'in arkasından konuşmak

  (07.11.2006) - Ya hayır konuş, ya sus?

  (05.11.2006) - Ekonominin itici gücü: Zekâtın ihyası, faizin ifnası

  (04.11.2006) - İnsanın değeri, ürettiği düşüncelerle orantılı

  (03.11.2006) - Temel özelliğimiz: Düşünmek

  (02.11.2006) - Ekonomik gücün yakıtı da imandır!

  (01.11.2006) - İman: Tüm varlıklarla iletişim kurmak

  (31.10.2006) - Acz, fakr ve iman

  (29.10.2006) - Gerçek cumhuriyetçi olun, bayramınızı kutlayayım

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habip FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahaddin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004