Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Nejat EREN

Gençlik programları



Risâle-i Nur camiasının bu vatana en önemli katkılarından birisi de okuma alışkanlığını bütün halk tabakasına yaymış olmasıdır. “Vatan sathını bir mektebe dönüştürme” gayretleri aralıksız devam etmektedir. Artarak devam etmelidir.

Üstad Bediüzzaman Hazretlerinin her gün iki yüz sayfa kitap okuma alışkanlığını her Nur talebesi bilir. İman ve Kur’ân’a hizmet etmek isteyen her Nur talebesi de her gün en az on sayfa veya dört-beş sayfa bu eserlerden okumakla kendisini yükümlü sayar. Ayrıca her kademedeki talebeler için de kış ve yaz tatillerinde gönüllü olarak bir haftalık, on günlük bazen daha da uzun süreler toplu okuma programı bütün vatan sathında yapılır. Son yıllarda bu faaliyetler otellerde ve sosyal tesislerde daha iyi şartlarda yapılmaya başlandı. Bunu Türkiye’de ilk başlatanlardan birisi olarak bu tür toplu programların gençlerimiz ve hizmetlerimiz açısından oldukça başarılı ve verimli geçtiğini rahatlıkla söyleyebilirim.

Bu yılki programımızı da Marmaris’te bir otelde icrâ etmek nasip oldu. Elliye yakın üniversiteli gencimizle bir hafta boyu ferdî okuma, müzakereli dersler, soru-cevap, sosyal ve kültürel faaliyetler, geziler ve sabah yürüyüşle sınırlı kalan sportif faaliyetlerle çok çok başarılı bir programı Allah’a şükür geride bıraktık.

Bu dâvânın içinde bulunanlardan başlayarak, bu gençlerle ilgilenen, münasebeti olan ve onlardan hem dünyevî, hem de uhrevî hizmet bekleyen herkese bu münasebetle diyeceğim bazı şeyler var. Müsaadenizle bunları kısaca şöyle özetlemek istiyorum:

Ailelere diyeceğim: Evlerinizde bu gençlerle yakînen ilgilenin, onların her türlü meziyetlerinden istifade edin.

Devletimizin yetkililerine diyeceğim: Bu imanlı genç potansiyelin gücünden, bilgisinden, enerjisinden, şefkat, aşk ve şevkinden faydalanın. Onları dikkate alın. Önlerini açın.

Emniyet görevlilerine diyeceğim: Bu tür gençleri gizli veya açık takip edip fişlemekten vaz geçin. Zira bunlar sizin görev sahanıza giren toplumda kokuşmuşluğa varan en kötü hallerin en başta gelen panzehiridirler. Onlardan şüphelenmeyin, korkmayın, potansiyel tehlike ve düşman olarak görmeyin. Yıllardan beri hiçbir Nur talebesi, anarşiye karışmamış, soygunculuk yapmamış, rüşvet almamış, namuslara göz dikmemiş, toplumun huzur ve güveni için sizler kadar bu alanda mesai sarf ederek bu konuda görünmez birer güvenlikçi gibi kalp ve gönüllerde sevgi ve muhabbeti yerleştirmenin gayreti ve çabası içerisinde olmuşlardır. Bunda da başarılı olmuşlardır. Her türlü kayıt, belge, tespit ve şahit bunların açık ve net delilidir.

Hakimlere, savcılara, avukatlara diyeceğim: Hürriyetçi, demokratik, insan haklarına saygılı hukuk devleti yapısının en hazır elemanları Risâle-i Nurları okuyup, anlayan ve onu yaşama gayreti içerisinde olan Nur talebeleridir. Onlardaki bu fikir ve birikimden millet ve vatan adına istifade etmeye çalışın.

Sosyolog, psikolog ve eğitimcilere diyeceğim: Fert ve toplumdaki onarılmaz yaraların ilacı, reçetesi insanlar arasındaki yardımlaşma, kardeşlik, sevgi muhabbet, saygı ve nezakettir. Bakınız, bu camianın arasındaki irtibata, kardeşlik bağına, yaşayışlarına, ders ve ibret alın. Toplum yapısındaki tahrip edilen doku ve bağları, Nur talebelerinin ellerindeki fikir ve hayat tatbikatlarındaki pratiği örnek alarak onarmaya gayret edin.

Yazar ve düşünürlere diyeceğim: Asparagas haberlerle, para kazanmanın, köşe, makam ve menfaat durakları kapmanın yerine bu millete ve vatana hizmet edecek değerli pratikleri, örnekleri nazara vererek insanımıza güzel bir görev yapmada yardımcı olmanın hazzını ve lezzetini yaşayın. Risâle-i Nur camiasının örnek hayat kesitlerini müspet mânâda ekranlara, sayfalara, ciltlere taşıyın. Emniyet budur. Güven budur. Kardeşlik budur. Vatandaşlık ve vatan sevgisi budur.

Hülasa; bu vatanda sorumluluk alan herkesle paylaşmak istediğim bir önemli konu şudur: Risâle-i Nurlarla meşgul olan, onları okuyan, onlara okuyarak inancını yaşamak isteyen bu grubu gündeminize alınız. Onların ellerinde bulunan dünya çapındaki evrensel değerlere sahip çıkınız. Bunca yıllık tecrübe ve olaylar göstermiştir ki, bu tür insanlardan ne çevreye, ne vatana, ne millete, ne de insanlığa bir zarar gelmez.

Son sözüm şu söze bizlerle beraber lütfen sizler de kulak verin:

“Madem ben de bu vatanın bir evlâdıyım, bu vatanın saadetine hizmet etmek benim için farzdır.” (Bediüzzaman, Emirdağ Lâhikası, s. 93)

28.01.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (27.01.2007) - Gençler nasıl bir hayat yaşamalı?

  (20.01.2007) - Mutlu bir hayat için altın prensipler

  (13.01.2007) - Gönül ve kalp hayatımızın aynasına bir bakış

  (06.01.2007) - Gerçek İslâmın tarifi, anlayışı ve yaşanması

  (30.12.2006) - Otomatik devreli manevî şartelimiz var mı?

  (23.12.2006) - Farklılıklar, zenginlik kaynağımızdır

  (16.12.2006) - Çekirdek sağlam olmalı

  (09.12.2006) - İki general/paşa portresi

  (02.12.2006) - Denizli’nin Risâle-i Nur hizmetleri tarihindeki yeri

  (01.12.2006) - Denizli vefa borcunu ödedi

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahaddin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004