Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Yeni Asyadan Size

Kampanyada son hafta



Kesintisiz devam eden kültür hizmetimizin son halkası olan Rüya Ansiklopedisinin kupon neşri 1 Şubat’ta başlayacak.

Bu değerli eserin giriş bölümünde rüya ve rüya ile irtibatlı hususlarda genel bilgiler verilerek, ruh ile rüya arasındaki ilişki açıklanmakta, ruhun mahiyetine değinilmekte; uyku, rüya ve rüya yorumu gibi diğer başlıklar Risâle-i Nur ölçüleriyle yorumlanmaktadır.

Ayrıca Bediüzzaman’la birlikte, bazı ünlü kişilere ait rüya ve yorumlarına, pek çok buluşun rüyalar yolu ile keşfedildiği gerçeğine örnek teşkil eden olaylar da bu kitapta yer alıyor.

Eserin ‘tanıtım çalışmaları’nda kullanılacak örnek baskıları, el ilânları, kâğıt ve bez afişler ile radyo ve tv reklâm cd’leri talep eden büro ve temsilciliklerimize gönderildi.

Temsilcilerimizin şu günlerde hız kazanan ‘saha çalışmaları’ bazı ulusal ve mahallî radyo ve TV’lerde yayınlanan reklâmlarla destekleniyor.

Bu fırsatı kaçırmamanızı diliyoruz.

***

Genelkurmay açıklaması

17 Ocak 2007 tarihli sayısında, Genelkurmay’ın açıkladığı Menemen belgeleriyle ilgili haberi yayınlayan Milliyet gazetesi, haber için yaptığı “Genelkurmay neden açıkladı?” başlıklı analizde şu ifadelere yer verdi:

“Zaman gazetesi, Kubilay’ın katledilmesinin 76. yıldönümünden 1 gün sonra, 24 Aralık 2006’da manşetini ve birinci sayfasının önemli bir bölümünü, olayın faillerinin ‘bir avuç esrarkeş olduğu’ iddiasına ayırması Genelkurmay Karargâhı’nda not edilmişti. Gazetenin manşetine ‘Zaman, tarihi sırrın belgesini yayımlıyor - Devletin arşivine göre Kubilay’ın katilleri esrarkeş’ başlığıyla yansıyan iddialar, 25 Aralık’ta daha çok Nur cemaati üyelerince takip edilen Yeni Asya’da, 26 Aralık’ta Yeni Şafak’ta, 1 Ocak 2007’de Zaman grubuna bağlı haftalık Aksiyon dergisinde de yer bulmuştu. Kulislerde konuşulan duyumlara göre, Genelkurmay, ‘esrarkeşlerin değil Nakşibendi tarikatı mensuplarının işlediği bir cinayete işaret eden’ Menemen belgelerini bu yayınlar üzerine paylaşmaya karar vermişti.”

Okuyucularımız, Zaman’ın söz konusu haberinin, ertesi gün Medya-Politik sayfamızda iktibas edildiğini hatırlayacaklardır.

Milliyet’in haberi, bu sayfamızın dahi ne kadar dikkatle izlendiğini ve duruma göre Genelkurmay gibi çok önemli bir devlet kurumuna açıklama yaptıracak kadar bu sayfaya önem atfedildiğini belgeliyor.

Tamamlama notu: Genelkurmay’ın açıkladığı belgelerde açık kalan hususların işlendiği bir haber daha, yine Zaman’dan iktibasla aynı sayfada yayınlanmıştı. Bunun için henüz bir açıklama yapılmış değil.

***

Vikipedi’de Yeni Asya

Vikipedi, internette dünya çapında yayın yapan bir ansiklopedi. Ansiklopedinin Türkiye versiyonunda gazetemize de yer verilmekte, darbelere karşı oluşumuz, dik duruşumuz, demokrat tavrımız, ahlâkî değerleri önemseyen yayın politikamız öne çıkarılmaktadır:

İşte Vikipedi’de yer alan bilgilerle Yeni Asya maddesi:

“Yeni Asya Türkiye’de yayınlanan günlük ulusal bir siyasî gazetedir.

“21 Şubat 1970 tarihinde yayınlanmaya başladı. Logosunda ‘Asya’nın bahtının miftahı meşveret ve şûrâdır’ yazar. İslâm dâvâsı ve tebliğ gazeteciliği ilkesiyle, hadiseleri İslâmiyet ışığında yorumlamak, İslâmiyeti insaniyet gündemine taşımak üzere ve Nur Cemaati’nin bir kolu olarak mazlûm, çilekeş, mücahid, müfessir, müceddid İslâm âlimi Bediüzzaman Said Nursi’nin yolunu anlatmayı amaç edindi. Risâle-i Nur’ları tanıttı.

“Yazarları Kâzım Güleçyüz, Faruk Çakır, Ali Ferşadoğlu, Şaban Döğen, Süleyman Kösmene, Davut Şahin, Sami Cebeci, Mustafa Özcan’dır. Önceleri başyazılarını Hekimoğlu İsmail yazıyordu. Gazetenin ana sitesinden başka Yeni Asya International sitesi, Köprü dergisi, Yeni Asya Vakfı bulunmaktadır.

“Yeni Asya 50’li yıllarda halk içinde oluşan Halkçılar (CHP), Demokratlar (DP) ayrışmasında demokratları tutmuş, bugüne kadar DP, AP, DYP çizgisini ve Demirel’i desteklemiş, ehven-i şer demokrasisini savunmuştur.

“Gazetenin karakteri darbelere karşı oluşudur. Defalarca toplatılmış, kapatılmış, yazarları hapse atılmıştır. Mehmet Kutlular büyük depremi 28 Şubatla ilişkilendirerek İlâhî ceza (ikaz olacak) demiş, iki yıl hapis yemiştir. Gazete 12 Eylül’e ve anayasasına karşı durmakla diğer cemaatlerden ayrılmıştır.(...)

“Yeni Asya’nın özelliği, ahlâkî yayındır. Sayfalarında çıplaklığa, küfre, şiddete yer vermez.”

Hepinize hayırlı haftalar diliyoruz.

29.01.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (22.01.2007) - Aydınlar konuşuyor

  (15.01.2007) - İşaratü’l-İ’câz: Örnek bir tefsir

  (08.01.2007) - Yeni hediyemiz: Rüya Ansiklopedisi

  (01.01.2007) - Bayram ve Uhuvvet

  (25.12.2006) - Okuyucu desteği

  (18.12.2006) - 28 Şubat hukuku

  (11.12.2006) - Medya ve Yeni Asya

  (04.12.2006) - Muhabbet kervanı

  (27.11.2006) - Fikir gazetesi

  (20.11.2006) - Çocuk kitapları

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahaddin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004