Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Faruk ÇAKIR

Okuyucularla irtibat



“Seyahat eden sıhhat bulur” tavsiyesine uyarak, bir vesile ile hafta sonunu kısa bir Marmara turu ile değerlendirdik. Balıkesir’de yayın yapan Radyo BRT, 2006’nın ‘en’lerini seçmiş. 80’den fazla kişi ve kuruluş “2006’nın enleri” listesinde yer alıyor. TCK 301. madde sebebiyle hakkımızda açılan dâvâ da aynı ‘liste’de yer almış.

Bununla ilgili toplantıyı da vesile ederek, Cumartesi sabahı Yenikapı’dan hareketle Bandırma üzerinden Balıkesir’e ulaştık. İDO’nun feribotları uzun mesafeyi kısaltmış. Bu vesile ile, deniz taşımacılığından daha fazla istifade etmemiz gerektiğini bir defa daha hatırlamış olduk.

Bandırma’dan Balıkesir’e de trenle ulaştık. TCDD de, geçmiş yıllara nisbetle kendini yenilemiş ve tercih edilir duruma gelmiş. Tam aksi olması gerekirken, denizyolu ve demiryolları Türkiye’de en çok ihmal edilen ulaşım alternatifleridir. Her iki alternatif de günümüz ihtiyaçları göz önüne alınarak tercih edilir hale getirilmelidir.

Balıkesir’deki toplantı öncesi temsilcimiz ve okuyucularımızla görüşüp hasbihâl etme imkânı bulduk. Törende Balıkesir’in ihmal edildiği üzerinde duruldu ve bu durumun değişmesi istendi. Ancak bir konuşmacı, Balıkesir’in ‘ihmal edilmiş olması’nın aslında ‘avantaj’ olduğunu söyledi ve büyük şehirlerin yaşanmaz hale geldiğini hatırlattı. Dinleyiciler de bu tesbite hak verdi. Çünkü teknolojinin yanlış kullanımı, büyük şehirlerin adım atılamaz hale gelmesini netice verdi. Bu durum, ‘ihmal edilmiş’ illeri daha cazip hale getiriyor. ‘İhmal edilmiş’ olarak görülen iller, daha yeşil, daha temiz, daha az trafik, daha az stresli.

Akşama doğru Balıkesir’den hareketle Bursa’ya ulaştık. Bursa’da da temsilci ve okuyucularımızla tanışma ve sohbet imkânımız oldu. Pazar günü de sabah namazını müteakip ‘kırmızı kitap’lardan okuduk ve kısa bir Bursa turu yaptık. “Yeşil Bursa” da beton bloklara yenilmiş görünse de yine de tarihî güzelliğini koruyor. Bursa, tarihî eserleri çok olması sebebiyle iç turizmden de büyük pay alıyor. Pazar sabahı erken saatlerde kafilelerin Tophane’yi doldurmuş olması bunun en güzel delili.

Hafta sonuna kadar açık kalacak olan Bursa TÜYAP Kitap Fuarını da ziyaret etme imkânı bulduk. Bilindiği gibi, Yeni Asya Neşriyat da kitap fuarına katılanlar arasında. Fuara gittiğimizde giriş önünde kuyruk oluşmuştu. Kısa sürede geniş otopark bile doldu ki bu da Bursa’nın kitaba ve kültüre değer verdiğini gösteriyor.

Haklı olarak ‘okumuyoruz’ diye şikâyet etsek de, kitaba büyük yatırım yapıldığını ve okuyan bir kitlenin var olduğunu da kabul etmek lâzım. Belki bu kitle kalabalık nüfusumuzla orantılı değil, ama buna da şükür... “Fazla okuma, kafayı yersin” diyen ‘veli’lerin olduğu; ve kitapların suçlandığı, yakıldığı, yasaklandığı bir yakın geçmişten geldiğimiz hatırlanırsa, bu neticeye fazla da şaşmamak gerekir...

Bursa’daki kısa turumuzdan sonra Yalova’ya geçtik. Yalova’da da temsilci ve okuyucularımızla tanışma ve sohbet imkânı oldu. Akşama doğru yine ‘kürkçü dükkânı’mıza dönmüş olduk.

Bu kısa seyahat ve okuyucularımızla temasımızda; neşriyatımızın ‘okuyucu duâları’ aldığını bir defa daha gördük ve gelecek için zaten var olan ümidimiz biraz daha pekişti. Duâların tesirinin büyüklüğünün idrakiyle, daim duâlarınızı bekleriz...

06.03.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (04.03.2007) - Gelen, gideni aratmasın

  (03.03.2007) - İhmallerin ağır faturası

  (02.03.2007) - ‘Hap’ı yutalım mı?

  (01.03.2007) - İkiyüzlü olan sadece ‘aydın’lar mı?

  (28.02.2007) - Adaletin bu mu dünya?

  (27.02.2007) - Arabistan’a ‘yasak’ ihraç etmişiz!

  (26.02.2007) - 10 yıl süren yanlış

  (25.02.2007) - Medyanın din ile imtihanı

  (24.02.2007) - ‘Suç patlaması’ varsa ‘çare’si de var

  (23.02.2007) - Dünyamız nurlansın

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004