Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Faruk ÇAKIR

Son peygamber



Kâinatın Efendisi Peygamberimiz Hz. Muhammed’ın (asm) doğumu vesilesiyle düzenlenen ‘Kutlu Doğum Haftası’ faaliyetleri; her geçen yıl artan bir coşkuya sebep oluyor. Gerek Diyanet İşleri Başkanlığı ve gerekse özel kuruluşlar, birbirinden önemli ‘anma toplantıları’na imza atıyorlar. Bu cümleden olarak, gazetemizin düzenlediği toplantılar da dikkat çekici.

İnsanlığa örnek olan Peygamberimizi ne kadar iyi anlayıp, kendimize rahmet edersek; o ölçüde huzur ve sükûna kavuşabiliriz. Çünkü Peygamberimiz, ‘güzel ahlâkı tamamlamak için’ gönderilmiş son peygamberdir.

Peygamberimizin verdiği mesaj, sadece Müslümanlara değil, bütün bir insanlığa hitap ediyor. Dolayısıyla onu sadece Müslümanlara değil, insanlığa anlatmak, İslâmın güzelliklerini ve ‘fark’ını ortaya koymak gerekir. Onu anlamak, Kur’ân’ı ve İslâmı anlamak, hayatımıza tatbik etmek mânâsındadır.

Peygamberimizi (asm) bize anlatan eserlerin başında Risâle-i Nur geliyor. Çünkü Risâle-i Nur, Peygamberimizi anlatırken sadece ‘tarihî bilgi’leri değil, onun insanlığa getirdiği ‘nur’dan bahsediyor. Pek çok örneğinden birini aktaralım: “Şu gördüğün büyük âleme büyük bir kitap nazarıyla bakılırsa, nur-u Muhammedî (asm) o kitabın kâtibinin kaleminin mürekkebidir. Eğer o âlem-i kebîr bir şecere tahayyül edilirse, nur-u Muhammedî hem çekirdeği, hem semeresi olur. Eğer dünya mücessem bir zîhayat farz edilirse, o nur onun ruhu olur. Eğer büyük bir insan tasavvur edilirse, o nur onun aklı olur. Eğer pek güzel şaşaalı bir cennet bahçesi tahayyül edilirse, nur-u Muhammedî onun andelîbi olur. Eğer pek büyük bir saray farz edilirse, nur-u Muhammedî o Sultan-ı Ezelin makarr-ı saltanat ve haşmeti ve tecelliyat-ı cemaliyesiyle âsâr-ı san’atını hâvi olan o yüksek saraya nâzır ve münâdi ve teşrifatçı olur. Bütün insanları dâvet ediyor. O sarayda bulunan bütün antika san’atları, harikaları ve mucizeleri târif ediyor. Halkı o saray Sâhibine, Sânîine iman etmek üzere câzibedar, hayretefzâ dâvet ediyor.” (Mesnevî-i Nuriye, s. 99)

Peygamberimiz Hz. Muhammed’i (asm) daha iyi anlatmak maksadıyla faydalı bir projeye daha imza atıldı. “Meridyen Destek Derneği” tarafından “www.sonpeygamber.info” adı altında yeni bir ‘portal’ hizmete açıldı. Portalın hizmete açılmasıyla ilgili olarak İstanbul Harbiye’deki Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen toplantıya gösterilen ilgi, milletimizde var olan peygamber sevgisini de ortaya koydu.

Başbakan R. Tayyip Erdoğan’ın da katılarak bir konuşma yaptığı toplantıda, siteyi hazırlayanların yanı sıra Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu ve Devlet Bakanı Mehmet Aydın da birer konuşma yaptı.

Yapılan bütün konuşmalar, başta Müslümanlar olmak üzere, bütün insanlığın Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (asm) mesajına muhtaç olduğu yönündeydi. Toplantıda izlediğimiz ‘sokak röportajları’ da çok ilginçti. Çok farklı hayat anlayışlarına sahip kişiler bile Peygamberimizin adı geçtiğinde saygı ve hürmeti takınarak onu ‘rahmetle’ anıyordu. Bu röportajlar, aynı zamanda Peygamberimizi lâyık-ı vechi ile, gerektiği gibi ve gerektiği kadar anlayıp anlatamadığımızı da hatırlatıyordu. Büyük ekseriyeti ‘Müslüman’ olan bir ülkede, bu ‘eksiklik’ hissediliyorsa, dünya insanlığının halini bir düşünelim.

“İfsat şebekeleri” çeşitli bahanelerle İslâm nurunu söndürmek için ‘üf’ledikçe, bu nur daha da parlayacak ve insanlık Hz. Muhammed’i (asm) daha yakından tanıyacak inşallah. Çünkü o, insanlığın kurtuluş reçetesini sunuyor...

Bu arada şunu da hatırlatalım: Peygamber Efendimizi anlatan pekçok faydalı internet sitesi var. İnternette her hangi bir arama motorundan Peygamberimizin ismini girip arama yaptırdığınızda bu sitelere kolayca erişebilirsiniz. Ben size bunlardan birinin adresini vereyim: muhammedmustafa.net. Her geçen gün gelişen ve güzelleşen bu siteyi, eminim siz de çok beğeneceksiniz.

22.04.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (21.04.2007) - İfsat komitelerinin oyunları bozulsun

  (20.04.2007) - “Mühim bir âlim”in hatıraları

  (19.04.2007) - Bu hamur çok su götürür

  (18.04.2007) - Kitaplarla dost olmak

  (17.04.2007) - Tek parti devrinden mesaj

  (16.04.2007) - Mesaj ‘sandık’ta verilir

  (15.04.2007) - Darbenin belgesi olur mu?

  (14.04.2007) - Müzeciliğimiz de mi müzelik?

  (13.04.2007) - Böl ve yönet

  (12.04.2007) - Aradaki fark budur!

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004