Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Yeni Asyadan Size

İçtimaî-Siyasî tesbitler



Yeni Asya Neşriyat, 22 Temmuz 2006 milletvekili genel seçimleri öncesi daha önce yayınlanan bir eseri güncelleyerek yeniden yayınladı. Yönetim Kurulu Üyemiz Ali Vapurlu imzasıyla yayınlanan “Bediüzzaman Said Nursî’den İçtimaî-Siyasî Tesbitler” adlı eserin ‘takdim’inde şu cümleler yer alıyor:

“Asrımızda, insanlığın, özellikle Müslümanların, içinde bulunduğu, ferdî, içtimaî ve siyasî kaoslardan kurtuluşunun Kur’ân’ın imanî, içtimaî ve siyasî reçetelerini ihtiva eden bir yaklaşımla mümkün olabileceğini düşünüyoruz.

“İşte Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin üç hayat devresinin bir neticesi olarak ortaya koyduğu altı bin sayfayı aşan Risâle-i Nur Külliyatının böyle bir yaklaşımı taşıdığı kanaatindeyiz. Bu yaklaşımın tahakkuku ise, eserlerde verilmek istenen imanî ve içtimaî mesajların doğru anlaşılıp doğru yerlerde tatbik edilmesi ile mümkün olacaktır.”

Hacmi küçük bu eserin, önemli bir boşluğu dolduracağını düşünüyoruz.

*

“22 Temmuz’da tuzakları bozalım” broşürünü, okurlarımızdan gelen istek üzerine, gazeteyle birlikte vereceğiz.

*

Siyasî Komisyonun son toplantısında yapılan müzakerelerde, seçim öncesi mahallerdeki DP teşkilâtlarının sosyal komisyon üyelerince ziyaret edilmesinin faydalı olacağı görüşü dile getirildi.

*

Külliyat kampanyasına yoğun ilgi

1-15 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen “Her eve bir külliyat” kampanyamız tahminlerin üstünde ilgi gördü. Temsilci ve bürolarımızın da desteğiyle bu imkândan istifade etmek isteyen okuyucularımız kütüphanelerini Risâle-i Nur’la süslemeye başladı. Büyük fiyat avantajı sağlayan kampanyamızla okuyucularımız, yeni tanzimle hazırlanan Risâle-i Nur Külliyatına, 355 YTL yerine 210 YTL karşılığında sahip olabiliyorlar. Kampanyamız, dostlarına Risâle-i Nur Külliyatı hediye etmek isteyen okuyucularımız için de bir fırsat.

***

Safahat afişleri hazır

Altı senedir kesintisiz süren ve birbirinden değerli eserlerin hediye edildiği promosyon kampanyamız İstiklâl şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’un Safahat adlı muhteşem eseriyle devam ediyor.

“Doğrudan doğruya Kur’ân’dan alıp ilhamı / Asrın idrakine söyletmeliyiz İslâmı” diyen millî şairimiz Mehmet Âkif, hayatını dâvâsına adamış, son asır düşünce dünyasının sembol şahsiyetlerinden biridir.

Şairin edebiyatımızda yeni bir çığır açan şiirleri, fikir ve san’at hayatımızda derin tesirler uyandırmış, Millî Mücadele yıllarındaki hizmetleri ona İstiklâl şairi ünvanını kazandırmıştır. Âkif, millete emanet ettiği ve “Allah bir daha yazdırmasın” dediği İstiklâl Marşımızın da yazarıdır. İnancı için yaptığı san’atı, doğruluğu, dürüstlüğü, ahlâkı ve örnek dâvâ adamlığıyla milletimizin hafızasında yer tutmuştur.

Milletin dertleriyle dertlendiği, ona yeni bir ruh ve ufuk kazandırmaya çalıştığı şiirlerini topladığı Safahat adlı kitabı ise bir başucu kitabı olma hüviyetini korumaktadır.

Bu şaheser, araştırmacı M. Ertuğrul Düzdağ’ın kontrolünde neşre hazırlandı. Safahat’ı teşkil eden yedi kitabın tam metni ile, Safahat dışında kalmış bir kısım şiirlerinin de derlendiği eserin giriş kısmında, İstiklâl şairinin Ertuğrul Düzdağ tarafından kaleme alınmış geniş bir hayat hikâyesi yer alıyor.

Safahat’ın tanıtım çalışmaları da hızla sürüyor. Bunun için gerekli olan afişler hazırlanıp temsilcilerimize ulaştırıldı. Safahat’ı hediye edeceğimizi duyurduktan sonra çok sayıda tebrik aldık. Okuyucularımız, bu eserin promosyon olarak verilmesini coşku ile karşıladılar.

Kampanya, öğrenciler için de önemli bir imkân sunmuş oluyor. Kupon neşrine 16 Temmuz’da başlanacak bu şaheser, inşallah okulların açılmasından önce öğrencilerimizin elinde olacak.

Hepinize hayırlı haftalar diliyoruz.

09.07.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (02.07.2007) - Bürolarımız toplandı

  (25.06.2007) - Bir şaheser daha

  (18.06.2007) - Kitapta yaz atağı

  (11.06.2007) - Bediüzzaman ve Demokratlar

  (04.06.2007) - Okuma zamanı

  (28.05.2007) - Örnek bir dâvâ adamı

  (21.05.2007) - Toplantı'nın ardından

  (14.05.2007) - Toplantı haftası

  (07.05.2007) - Demokrat misyon

  (30.04.2007) - Yeni hediyemiz: Elifba cüzü ve vcd'si

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004