Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Faruk ÇAKIR

Milleti de rahat bırakın!



Gazete ve televizyonların yayın politikası, “Türkiye’yi idare edenler”i de bıktırmış durumda. Kara Kuvvetleri Komutanı, gazetecilerin Kuzey Irak’la ilgili sorusu üzerine; “Özellikle medyadan benim bir istirhamım var; artık bu süreçte karar vericileri rahat bırakın, serbest bırakın ki bu süreç sağlıklı olarak yürüsün” demiş.

Genel anlamıyla ‘barış’tan yana olması gereken medya, ‘savaş’ çığlıklarının arkasına takılmış durumda. Kuzey Irak’la ilgili konular gündeme gelince, “Vuralım, asalım/alalım, bombalayalım, taş üstünde taş bırakmayalım” anlamına gelecek manşetler atılıyor. Gün aşırı yer alan bu haberlerde, Kuzey Irak’a girdiğimiz, operasyonun başladığı/devam ettiği yazılıyor. Aradan bir gün geçince de verilen haberlerin ‘doğru olmadığı’ resmî makamlarca açıklanıyor. Peki, bu durumda kim zarar ediyor? Güvenilirliğini kaybettiği için medya ve ‘aklını’ kaybettiği için de Türkiye zarar etmiş olmuyor mu?

‘Savaş’ın son çare olduğu, belki de çare olmadığı iyice bilinmeli. Meselâ, ‘yakalım, yıkalım, bombalayalım’ diyenler; zamanında fazlasıyla aynı işi yaptığı için Saddam’ı ‘katil’ ilân etmediler mi? İstenen şey, yeni Halepçe’lerin olması mı?

Medyanın millet nezdinde itibar kaybettiği malûm. 70 milyonluk Türkiye’de 4-5 milyon gazete satılması da bunun delili. Hem gazete/dergi az okunuyor, hem de çoğu zaman okuyanlar da medyaya güvenmiyor.

Kara Kuvvetleri Komutanının ‘Bizi rahat bırakın’ demesinden sonra bir değişikliğin olup olmayacağını bilemiyoruz. Ancak, benzer sözleri milletin yıllardan beri söylediğinin farkındayız. Bakalım, milleti dinlemeyenler ‘komutan’ları dinleyecek mi?

*

Laikliğe ilk gediği kim açtı?

Biz de ‘medya’ mensubuyuz, ama söz ‘medya’dan açılınca hakikaten sonu gelmiyor. Milleti canından bezdiren ‘medya’nın en kötü imtihan verdiği sahalardan biri de ‘din/İslâm’ konusudur.

Bu konudaki yanlışlar bazen ‘hata’ ile, maalesef çoğu zaman da ‘kasıt’la yapılır. Bazı medya organları, başörtülüleri, ‘takke’ ya da ‘çarşaf’ giyenleri kötülemek/karalamak için özel gayret sarfeder. İstanbul’un Fatih/Çarşamba semti de bunun için biçilmiş kaftandır! Tesettürlü giyinenleri tenkid etmek için de “İran’a döndük” şeklinde ‘resim altı yazı’lır.

Bu anlamda okullarda din dersi eğitiminin verilmesi ve imam hatip liseleri de eleştirilir. Hatta ve hatta, bazı ‘aydın’ların 12 Eylül ihtilâlcilerine, ihtilâl yaptıkları için değil de; “din dersini mecburî hâle getirdikleri için” kızdıklarının farkındayız.

Bir ‘dizi yazı’da, laikliğe ilk gedik açan partinin CHP olduğu ifade edilmiş ve şöyle denilmiş: “Millî Eğitim Bakanlığı, 1 Şubat 1949 tarihli bir genelge yayımlayarak ilkokullarda program dışı din dersleri okutulmasını ister; 4 Kasım 1950 tarihli bir genelgeyle de bu dersler programa alınır. Laik eğitimde açılan ilk gedik budur. Gediği de, CHP açmıştır; laik eğitimden ilk ödünü vermenin ayıbı CHP’nindir.” (Prof. Dr. Server Tanilli, Cumhuriyet g., 15 Kasım 2007)

Gediği kimin açtığı bir yana, ‘din dersleri’ söz konusu olduğunda CHP’nin bile ‘aforoz’ edildiği anlaşılıyor. İyi ki millet bu ‘afaroz’cuların elinde kalmamış...

17.11.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (16.11.2007) - Eğitime mi, silâha mı?

  (15.11.2007) - Asıl düşman faiz

  (14.11.2007) - Sami Yusuf’tan reçete

  (13.11.2007) - Tarih düşmanlığı ile bir yere varılır mı?

  (12.11.2007) - Enerji kavgası

  (10.11.2007) - ‘İtiraf’ değil, ‘icraat’ bekliyoruz

  (09.11.2007) - Ya hacı, sabır!

  (08.11.2007) - 301 ve diğerleri

  (07.11.2007) - Birşeyler dönmüş olmalı

  (06.11.2007) - Darbe üstüne darbe

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT


 Son Dakika Haberleri