Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Çiftçide gübre endişesi

Tarımsal üretimin en önemli girdileri arasında yer alan gübre fiyatlarının bir ay içerisinde yüzde 20-30 oranında artması üreticileri endişelendirdi.

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Adana Şube Başkanı Ayhan Barut, gübrenin, üreticilerin üretim maliyetlerinin yüzde 15’ini oluşturduğunu belirterek, istenilen düzeyde gübre kullanımının üründeki verimi yüzde 30 ila 90 arasında artırdığını ifade etti. Barut, yüzde 20-30 fiyat artışının yanı sıra gübrenin piyasada yeterli düzeyde bulunmamasının da üreticileri endişelendirdiğini belirterek, şunları söyledi: “Gübre tarımsal üretimde mutlaka kullanılmalı. Artış üreticinin belini bükerken, bulunmaması de üretimsizliğe ve sıkıntıya yol açacak. Fiyatlar sunî olarak şişirilmeye devam ederse üretici tarlasına istenilen ölçüde gübre atamaz. Bu durum kalite ve verim kaybına neden olmasının yanında millî ekonomiye de zarar verir.’’

Türkiye’de yılda 5 milyon ton gübre kullanıldığını ifade eden Barut, bunun yüzde 40’ının ithalat yoluyla karşılandığını da sözlerine ekledi.

/ ADANA

27.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sanayicinin kur isyanı

  Zamlar faiz indirimine engel

  Açlık sınır, 697 YTL’ye yükseldi

  Çiftçide gübre endişesi

  Enerji fiyatları sanayiciyi ürkütüyor

  Bölgesel gelişme çalışmaları hızlanacak

  Petrol yeniden 99 dolara çıktı

  Carrefour, Migros’a talip

  Kurbanlıklar yüzde 30 pahalandı


 Son Dakika Haberleri