Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

DP kongrede kökleriyle buluşuyor

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Adayı Çağrı Erhan, genel başkan seçilmesi durumunda DP yeni dönemde, köklerinden kopmadan ihmal ettiği, ulaşmakta zorluk çektiği şehirli kesime de ulaşacağını söyledi.

Üniversitede akademisyen iken katıldığı bir televizyon programında AB konusunda getirdiği açılımların, sonrasında o zaman ki Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar tarafından siyasete davet edilen Çağrı Erhan, Ağar'ın daveti üzerine girdiği siyasette demokrat bir ailenin çocuğu ve olduğu için zorlanmadığını söyledi. Hayatının bütün dönemlerinde demokrat misyonla birlikte hareket ettiğini kaydetti. DYP'de Genel Başkan yardımcılığı GİK üyeliği görevlerini yürüten Erhan, Temmuz 2007'deki genel seçimlere DP Ankara birinci sıra adayı olarak katılmıştı.

İzmir ve Ankara'da düzenlediği iki ayrı basın toplantısında adaylığına ilişkin görüşlerini açıklayan Erhan DP'nin seçim yenilgisini hakeden bir parti olmadığını belirterek, "23 Temmuz sabahı ilk şoku atlattıktan sonra doğruca Genel Merkez'in yolunu tuttum ve gelen telefonların başına oturup, bu işin bir büyük dava ve bir büyük sevda olduğunu anlattım, bayrağın düşmediğini ispat ettim" diyor.

Emanetçilik söylemlerine de değinen Erhan, "Bu benim yaşımdaki ve benim tarzımdaki biri için büyük bir haksızlık, aynı zamanda Demokrat ve Ahrar çizgiye ağır bir ithamdır. Emanet Büyük Kongre'nindir. Kim veya ne olursanız olun, emaneti Büyük Kongre'den alır ve günü geldiğinde de ona teslim edersiniz. Bir akademisyene birilerinin emanetçisi misin diye sormayı zûl kabul ederim. Ben 2008 yılındaki iki kongrede de adayım, karşıma kim çıkarsa çıksın. Herhalde bu tavrım yeterli olacaktır" diye konuştu.

Çağrı Erhan, sağlam demokrat ve Türkiye sevdalısı bir parti yönetimini iş başına getirmeyi planldığını belirterek DP'nin yeniden kitleler nezdinde sempatik hale gelmesi ve ümit olabilmesi için bire bir insanı hedefleyen bir çalışma takvimi belirlediğini kaydetti. Erhan, aday olmaktaki ikinci hedefini ise şöyle açıkladı: "İktidara gerçek bir alternatif olunduğunu, merkez sağ kitlenin adresinin DP olduğunu ispat ederek kamuoyunu ikna etmek."

"Genel başkanlık emanetinin sadece genel kurula ait olduğunu'' ifade eden Erhan, "genel başkanlık koltuğunun kimsenin babasının malı'' olmadığını kaydetti. Erhan, "Kongrede sadece genel başkan seçilmeyecek bu ülkeye bir başbakan adayı seçilecek'' dedi.

Genel başkan adaylarının sayısının 16'ya yükseldiğini anımsatan Erhan, bunun DP'nin dinamizmini yansıtması açısından önemli olduğunu söyledi. Erhan, "Diğer adaylara da sesleniyorum; ben Mayıs ayında yapılacak olağan kongrede de adayım. Diğer adaylar da bunu açıklarlarsa emanetçi tartışmalarını bir kenara bırakıp asıl işimize bakarız. Genel başkan adayları terör, dış politika, Kıbrıs, istihdam konusundaki görüşlerini anlatırlar'' diye konuştu.

Gökçe Ok - Cemil Yüzer / İZMİR - ANKARA

03.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  'Vizesiz' Avrupa yolu aralandı

  Reformlar ağırdan alınıyor

  Vatandaşlıktan çıkarmak artık kolay olmayacak

  Slovenya AB dönem başkanlığını devraldı

  Ruijten: AB-Türkiye ilişkileri herşeye rağmen iyi

  Sanberk: Fransa kızdırmaya devam edecek

  Çöplük projesine AB desteği

  Şiddeti 'okul polisi' önleyecek

  Bâlâ'da öğrencilere psikolojik destek

  Kara tahtanın yerine elektronik tahta

  Doğu'da kış kendini hissettiriyor

  Kızılırmak buz tuttu

  Sayaçlarınızı soğuğa karşı koruyun

  Türk-İş'e siyah çelenk

  Guardian'ın yorumu: Euro, Kıbrıs'ta barış umutlarını canlandırdı

  DP kongrede kökleriyle buluşuyor

  'İleri Teknoloji'ye VIP açılış

  Elektronik sigara bir kandırmaca mı?

  Doğalgazla temiz Adana

  Denizli'de feci kaza

  Ankara'da su kesintisi

  Uyuşturucuya önder aileler tedbiri

  Sigara satılmayan tek şehir: Medine

  Gençler evliliğe olumlu bakıyor

  Sözleşmeli pozisyonlara başvurular 7 Ocak'ta

  Belediyeden okullara ilkyardım çantası


 Son Dakika Haberleri