Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çöplük projesine AB desteği

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, şehir çöplüğünün şehrin dışına çıkarılması için hazırlanan 16 milyon 500 bin avroluk projeye, Avrupa Birliği'nden 11 milyon 800 bin avro destek sağlandığını bildirdi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yaptığı açıklamada, katı atıkların bertarafıyla ilgili, Türkiye genelinden yaklaşık 300 belediyenin destek için AB'ye yaptığı başvurular arasından sadece Çanakkale ve Kuşadası belediyelerinin projelerinin seçildiğini kaydetti.

Çanakkale'de çöp döküm alanının şehrin en görünür yerinde, yerleşim yerlerinin yakınında bulunduğunu belirten Gökhan, "Çevre ve Orman Bakanlığı mevzuatına göre, yerleşim yerlerindeki çöp depolama alanlarının şehir dışına taşınması ve eski çöp depolama alanlarının da yeniden doğaya kazandırılması gerekiyor'' dedi.

''AB'DEN DESTEK''

Belediye Başkanı Gökhan, AB'nin 2004 yılından bu yana, katı atık için hazırlanan projelerin maliyetinin yüzde 75'ine kadar hibe desteği verdiğini anımsattı. Çanakkale, İntepe, Kepez, Kumkale, Umurbey, Lapseki ve Çardak belediyeleri ile İl Özel İdaresinin oluşturduğu "Çanakkale Katı Atık Birliği''nin hazırladığı projeyle AB'ye başvurduklarını ifade eden Gökhan, projeye fon desteği sağlandığını bildirdi.

Gökhan, projenin toplam bedelinin 16 milyon 500 bin avro olduğunu, bunun yaklaşık 11 milyon 800 bin avrosunun AB'den hibe olarak alınacağını, geriye kalan 4 milyon 700 bin avronun ise belediyeler tarafından İller Bankasından alınacak krediyle karşılanacağını söyledi.

"ÇALIŞMALAR MART AYINDA BAŞLAYACAK''

Çanakkale'de, konum itibariyle açık arazi bulma imkanının kısıtlı olduğuna işaret eden Gökhan, diğer belediyelerin de benzer sorunlarla karşılaşmaları sebebiyle Kumkale, İntepe, Kepez, Umurbey, Lapseki ve Çardak belediyelerini kapsayan yerleşim şeridinin projenin içine alındığını söyledi.

Gökhan, şehir çöplüğünün eski bir maden ocağına taşınması için ihalelerin yapıldığını, mart ayında başlayacak çalışmaların 2008 yılı sonu itibariyle tamamlanmasının planlandığını kaydetti.

Proje kapsamında Çanakkale'de 1, Lapseki ile Çardak'ta 2'şer eski çöp depolama alanının rehabilite edileceğini ifade eden Gökhan, söz konusu alanların yeşillendirilip doğaya kazandırılacağını da sözlerine ekledi.

/ ÇANAKKALE

03.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  'Vizesiz' Avrupa yolu aralandı

  Reformlar ağırdan alınıyor

  Vatandaşlıktan çıkarmak artık kolay olmayacak

  Slovenya AB dönem başkanlığını devraldı

  Ruijten: AB-Türkiye ilişkileri herşeye rağmen iyi

  Sanberk: Fransa kızdırmaya devam edecek

  Çöplük projesine AB desteği

  Şiddeti 'okul polisi' önleyecek

  Bâlâ'da öğrencilere psikolojik destek

  Kara tahtanın yerine elektronik tahta

  Doğu'da kış kendini hissettiriyor

  Kızılırmak buz tuttu

  Sayaçlarınızı soğuğa karşı koruyun

  Türk-İş'e siyah çelenk

  Guardian'ın yorumu: Euro, Kıbrıs'ta barış umutlarını canlandırdı

  DP kongrede kökleriyle buluşuyor

  'İleri Teknoloji'ye VIP açılış

  Elektronik sigara bir kandırmaca mı?

  Doğalgazla temiz Adana

  Denizli'de feci kaza

  Ankara'da su kesintisi

  Uyuşturucuya önder aileler tedbiri

  Sigara satılmayan tek şehir: Medine

  Gençler evliliğe olumlu bakıyor

  Sözleşmeli pozisyonlara başvurular 7 Ocak'ta

  Belediyeden okullara ilkyardım çantası


 Son Dakika Haberleri